Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Başbakan Üstel “Ülkede siyasi istikrar var, güvenlik, huzur var” LTB Kadın Sığınma Evi yararına seramik etkinliği düzenlendi Akpınar “KKTC’yi güvensiz bir ülke gibi göstermek kime hizmet ediyor?” Yeni müzik albümü yayınlarının trafik kazalarındaki ölümleri artırabileceği belirlendi Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle DAÜ-SEN "Bu protokolün altında KKTC Bakanlar Kurulu adına bizzat Çavuşoğlu’nun imzası bulunmaktadır" 15. Pulya Festivali Sporting Yarışması'nda dereceye girenler belirlendi 2026-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili 40 milyon dolara satıldı Tuncay Çağatay’ın belgeseli bu akşam gösterime giriyor Petrol fiyatları güne yüzde 0,92 artarak başladı Kıbrıs, deprem tehlikesinin göz ardı edilemeyeceği bir coğrafyada yer alıyor Küresel piyasalar, risk baskısının kıskacında Claude yapay zekası metinlere gizli filigran ekleyecek Girne Belediyesi kan bağışı kampanyası düzenliyor ABD-İran geriliminde son durum: Tahran taarruz konumuna geçiyor Altın fiyatlarında kar satışı depremi Norveç Kralı hastaneye kaldırıldı Döviz kurlarında son durum (18 Ağustos 2026) Başbakan Üstel “Ülkede siyasi istikrar var, güvenlik, huzur var” LTB Kadın Sığınma Evi yararına seramik etkinliği düzenlendi Akpınar “KKTC’yi güvensiz bir ülke gibi göstermek kime hizmet ediyor?” Yeni müzik albümü yayınlarının trafik kazalarındaki ölümleri artırabileceği belirlendi Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle DAÜ-SEN "Bu protokolün altında KKTC Bakanlar Kurulu adına bizzat Çavuşoğlu’nun imzası bulunmaktadır" 15. Pulya Festivali Sporting Yarışması'nda dereceye girenler belirlendi 2026-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili 40 milyon dolara satıldı Tuncay Çağatay’ın belgeseli bu akşam gösterime giriyor Petrol fiyatları güne yüzde 0,92 artarak başladı Kıbrıs, deprem tehlikesinin göz ardı edilemeyeceği bir coğrafyada yer alıyor Küresel piyasalar, risk baskısının kıskacında Claude yapay zekası metinlere gizli filigran ekleyecek Girne Belediyesi kan bağışı kampanyası düzenliyor ABD-İran geriliminde son durum: Tahran taarruz konumuna geçiyor Altın fiyatlarında kar satışı depremi Norveç Kralı hastaneye kaldırıldı Döviz kurlarında son durum (18 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

İngiltere'de bir radyo, yanlışlıkla Kral Charles'ın öldüğünü duyurdu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İngiltere'de bir radyo, yanlışlıkla Kral Charles'ın öldüğünü duyurdu
Reklam

İngiltere'de yayın yapan Radio Caroline adlı radyo istasyonunun, İngiltere Kralı III. Charles'ın hayatını kaybettiğini yanlışlıkla duyurması nedeniyle yayın ilkelerini ihlal ettiği belirlendi. İngiltere İletişim Kurumu (Ofcom), söz konusu yayının kurallara aykırı olduğuna karar verdi.

Mayıs ayında yayımlanan bir program sırasında, "Majesteleri Kral III. Charles'ın vefatı nedeniyle saygı göstergesi olarak normal yayınlarımızı ikinci bir duyuruya kadar askıya aldık" ifadelerinin yer aldığı önceden kaydedilmiş ses dosyaları yayına verildi.

Anonsun ardından ulusal marş çalındı ve yaklaşık 16 dakika süren bir sessizlik yaşandı.

Program sunucusu, durumun anlaşılmasının ardından yayında özür dileyerek yanlışlıkla bir bilginin paylaşıldığını ve durumun teknik bir hatadan kaynaklandığını belirtti.

Çalışan panikleyerek stüdyoyu terk etti

Ofcom tarafından yapılan incelemede, stüdyo bilgisayarında bakım yapan bir personelin merak üzerine önceden kaydedilmiş ses dosyalarını açtığı ve yayına verildiğini fark etmediği tespit edildi.

Personelin durumu anlaması üzerine kaydı durdurduğu, ardından panikleyerek binadan ayrıldığı bildirildi.

Yayın denetleme kurumu, haberlerin doğru ve tarafsız sunulması ile hataların yayında hızlı bir şekilde düzeltilmesi kurallarının ihlal edildiğini açıkladı.

Kurum, kamuoyunu ilgilendiren önemli bir konuda ciddi bir yanlışlık yapıldığını ve düzeltme anonsunun yaklaşık 30 dakika sonra yayınlandığını vurguladı.

Radyo yönetimi önlem aldı

Radio Caroline yönetimi, olayın ardından ilgili personelin uyarıldığını ve personelin özür dilediğini duyurdu.

Benzer bir durumun tekrar yaşanmaması amacıyla söz konusu ses dosyalarının bilgisayar masaüstünden kaldırıldığı ve tüm yayın personeline ilgili prosedürlerin yeniden hatırlatıldığı belirtildi.

Benzer haberler

Dünya
Yeni müzik albümü yayınlarının trafik kazalarındaki ölümleri artırabileceği belirlendi 18 Ağu 2026 11:15 Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili 40 milyon dolara satıldı 18 Ağu 2026 10:35 ABD-İran geriliminde son durum: Tahran taarruz konumuna geçiyor 18 Ağu 2026 08:55 Norveç Kralı hastaneye kaldırıldı 18 Ağu 2026 08:41 Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi 17 Ağu 2026 21:54 Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı 17 Ağu 2026 21:26 AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor 17 Ağu 2026 19:07 Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu 17 Ağu 2026 18:49 Aşırı sıcaklar ve kuraklık dünyayı yakıyor: Orman yangınları üç ülkenin toplam yüzölçümüne ulaştı 17 Ağu 2026 13:13