İngiltere'de ABD'nin kullandığı askeri üsse saldırı şüphesi: 85 ev tahliye edildi

Voice Kıbrıs Haber
İngiltere'de ABD hava kuvvetleri tarafından kullanılan RAF Fairford yakınlarında "terör eylemi hazırlığı içinde oldukları" şüphesiyle beş kişi gözaltına alındı.
BBC’nin haberine göre RAF (Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri) Fairford hava üssü, Londra'nın yaklaşık 120 kilometre kuzeybatısındaki Gloucestershire'da yer alıyor.
Gloucestershire Polisi, 27 Eylül sabahı TSİ 00:45 civarında, hava üssüne doğru ilerleyen "üç şüpheli araç" hakkında bir ihbar aldıklarını açıkladı.
Daha sonra, üssün yaklaşık 3,2 km güneydoğusunda bulunan Whelford köyü yakınlarında beş kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Polisin açıklamasına göre, köye çok sayıda aracı incelemek üzere bir bomba imha ekibi de sevk edildi. Araçların bulunduğu alan çevresinde 400 metrelik bir güvenlik çemberi oluşturuldu.
Havadan çekilen görüntüler, uzaktan kumandalı bir robotun ormanlık alanda duran iki beyaz minibüse yaklaştığını gösterdi ancak bunun kullanıldığı polis tarafından doğrulanmadı.
Beş kişi ilk olarak "patlayıcılar yasası" kapsamındaki suçları işledikleri şüphesiyle yakalandı.
Daha sonra terör eylemi hazırlığı şüphesiyle gözaltına alındılar.
Olayla ilgili soruşturmaya Terörle Mücadele Polisi liderlik ediyor.
Şüphelilerin isimleri, uyruğu ya da nerede tutuldukları açıklanmadı.
Bölgede yaşayan en az 85 ev tahliye edildi.
Üs, son olarak ABD güçleri tarafından İran saldırılarında kullanıldı.
ABD Başkanı Donald Trump, şüphelilerin uzun süredir izlendiğini söyledi.
"Onları takibe almıştık. Kalemize ciddi zarar vermeyi amaçlıyorlardı; İngilizlerle yapılan işbirliği ise harika bir şekilde işledi" dedi.
Trump şüphelilerin "ciddi zararlar verme niyetinde olduklarını" belirtti.
İngiltere Başbakanı Andy Burnham olayın "son derece endişe verici" olduğunu ve hükümetin insanları korumak için "gereken her adımı her zaman atacağını" söyledi.
Savunma Bakanı Wes Streeting ise devam eden bir operasyon hakkında yorum yapmayı reddetti ancak ABD'li mevkidaşı Pete Hegseth ile temas halinde olduğunu belirtti.
Benzer haberler
Dünya
Arjantin yabancı yatırımı çekmek için 350 bin dolara vatandaşlık dağıtacak
Fransa'da liseliler polisle karşı karşıya: 5 günde 5 binden fazla gözaltı
Kölelik tartışması: Kral Charles özür dileyecek mi?
G7'den enerji fiyatlarını düşürmek için 100 milyon varillik hamle
Flydubai, Tel Aviv uçuşlarını ikinci bir duyuruya kadar askıya aldı
Fransa'da polis lise eylemlerinde öğrencilere biber gazıyla müdahale ediyor
Netanyahu'dan Flydubai açıklaması "Ağır bedel ödeteceğiz"
Filozof İoanna Kuçuradi hayatını kaybetti
Avrupa'da rekor sıcaklıklar ve kuraklık: Copernicus raporu korkutan tabloyu açıkladı



