İngiliz üs bölgesindeki “Lady’s Mile” plajında kirlilik

Voice Kıbrıs Haber
İngiliz üs bölgesi sınırlarında yer alan “Lady’s Mile Plajı"nda kirlilik olduğu ve İngiliz Üsleri’nden burada denize girilmemesi için çağrı yapıldığı; ancak Kıbrıs Rum hükümetinin kirlilik olduğunu yalanladığı bildirildi.
Alithia gazetesi, İngiliz Üsleri’nin denizde enterokok bakterisi seviyelerinin yüksek olduğunu kaydederek, burada denize girmekten kaçınılması çağrısında bulunduğunu; ancak Çevre Dairesi’nin bunun tam aksini belirttiğini yazdı.
Habere göre Çevre Dairesi Müdürü Theodulos Mesimeris, Kıbrıs Rum Haber Ajansı KİPE’ye yaptığı açıklamada, Lady’s Mile Plajı'nda herhangi bir kirlilik olmadığını, cuma günü bölgeden numune alınarak test edildiğini ve dün çıkan sonuçlara göre denizde herhangi bir kirlilik olmadığının tespit edildiğini açıkladı.
Mesimeris, 15 günde bir 123 plajdan örnekler alınarak test edildiğini ve Lady’s Mile Plajı'ndan yarın yeniden örnek alınarak test edileceğini söyledi.
Gazete, İngiliz Üsleri’nin Mesimeris’in bu açıklamasından tatmin olmadığını ve konu netlik kazanıncaya dek, Lady’s Mile Plajı'nda denize girilmemesi çağrısını yinelediğini belirtti.
Benzer haberler
Featured
Londra'nın dünyaca ünlü "Oxford Caddesi" yayalaştırıldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Ekim 2026)
Dünyanın ilk kanser aşısı melanomun nüksetme veya ölüm riskini yüzde 42 azalttı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, sonuçları tanımadığını duyurdu
Borsa günü yüzde 0,31 değer kazanarak tamamladı
Holguin "Bir anlaşmaya hem çok uzak hem çok yakınız”
İsrail, Güney Kıbrıs'a açık deniz karakol gemisi tedarik edecek
TDP’den YSK’ya başvuru… Ekinci “Bu artık seçimin güvenilirliği meselesi”
Çarşamba ve cuma günü bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak




