Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
“Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…” Hayvancılık ve Arıcılık sektörünün sorunları üreticilerle ele alınacak EL-SEN, Kıb-Tek'i güvenlik önlemi ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda uyardı "Gerekirse en ağır cevabı vereceğiz" Sanayi Odası'nın 40. Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri başladı Bıçaklı "Kıb-Tek yönetimi ve genel müdür sorgulanmalı” Mannaş "Su geçirmez kapılar kapalı olsaydı yolcuların tamamı kurtarılabilirdi" Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki münhalin kişiye özel olduğu aşikâr” Güney Kıbrıs’taki Gilan (Ceylan) Köyü Camii’nde koruma çalışmaları tamamlandı Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi sarı alarm verdi Gazimağusa’da tenis kompleksi projesinin ilk etabında altı kort tamamlandı Dere yatağında çıkan yangın narenciye bahçesine zarar verdi Sevil Emirzade Belgeseli, 7 Ekim’de gösterilecek Gönyeli'de trafik kazası: Aracın çarptığı yaya yaralandı! Çeler “Trafo kazasında ihmali saptanan herkes hakkında gereken işlem yapılmalıdır" Şirinevler'deki iş kazasıyla ilgili yeni gelişme Üstel “Barıştan söz edip silahlanmak büyük bir çelişkidir” 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu! Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmenlerden ortak mesaj "Eğitimde barış ve sosyal adalet" “Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…” Hayvancılık ve Arıcılık sektörünün sorunları üreticilerle ele alınacak EL-SEN, Kıb-Tek'i güvenlik önlemi ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda uyardı "Gerekirse en ağır cevabı vereceğiz" Sanayi Odası'nın 40. Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri başladı Bıçaklı "Kıb-Tek yönetimi ve genel müdür sorgulanmalı” Mannaş "Su geçirmez kapılar kapalı olsaydı yolcuların tamamı kurtarılabilirdi" Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki münhalin kişiye özel olduğu aşikâr” Güney Kıbrıs’taki Gilan (Ceylan) Köyü Camii’nde koruma çalışmaları tamamlandı Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi sarı alarm verdi Gazimağusa’da tenis kompleksi projesinin ilk etabında altı kort tamamlandı Dere yatağında çıkan yangın narenciye bahçesine zarar verdi Sevil Emirzade Belgeseli, 7 Ekim’de gösterilecek Gönyeli'de trafik kazası: Aracın çarptığı yaya yaralandı! Çeler “Trafo kazasında ihmali saptanan herkes hakkında gereken işlem yapılmalıdır" Şirinevler'deki iş kazasıyla ilgili yeni gelişme Üstel “Barıştan söz edip silahlanmak büyük bir çelişkidir” 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu! Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmenlerden ortak mesaj "Eğitimde barış ve sosyal adalet"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

İngiliz bilim insanları uyardı "Soğuk algınlığı belirtisi görülen kişilerin yarısı Covid-19"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
İngiliz bilim insanları uyardı "Soğuk algınlığı belirtisi görülen kişilerin yarısı Covid-19"
Reklam

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, soğuk algınlığı belirtisi görülen kişilerin yaklaşık yarısının corona virüs olduğu belirtildi.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, kış aylarında sıklıkla görülen soğuk algınlığı ile corona virüs arasındaki bağ incelendi.

BOĞAZ AĞRISI, BURUN AKINTISI, BAŞ AĞRISI

Zoe Covid çalışma ekibi tarafından yapılan incelemede, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve baş ağrısı gibi semptomları olan kişilerin yarısının corona virüs olduğu belirtildi.

Çalışmanın raporunda, İngiltere’de geçtiğimiz gün kırılan vaka sayısı rekoru sonrasında yapılan incelemede, Omicron varyantı nedeniyle ülkede corona virüs vakalarında ‘patlama’ görüldüğü aktarıldı.

Halihazırda, günde yaklaşık 144 bin kişinin soğuk algınlığına yakalandığını belirten çalışma ekibi, çoğunluğunun corona virüs olduğunu bildirdi.

Çalışmanın bulgularında, aşılanmamış kişilerin soğuk algınlığı semptomlarının ciddi hastalıklara dönebildiği belirtilirken, çalışmanın baş bilim insanı Prof. Tim Spector, ”Soğuk algınlığı benzeri semptomlarınız varsa, bir Covid testi yapın” derken, "Geçen hafta boyunca yeni semptomatik vakaların sayısı patladı" diye konuştu.

Spector, "Çoğu insan, Omicron vakası olduysa boğaz ağrısı, burun akıntısı ve baş ağrısı ile başlayan soğuk algınlığı gibi hissedecektir. Bunu öğrenmek için sadece yakın zamanda pozitif test eden bir arkadaşınıza sormanız yeterlidir” derken, "Hayat kurtarmak için herkese açık mesajları acilen değiştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

İNGİLTERE VAKA REKORU KIRDI

İngiltere geçtiğimiz Çarşamba günü 106 bin 122 yeni Covid vakası bildirirken, ilk kez tek bir günde 100 binin üzerine çıktı.

Uzmanlar, enfeksiyonların her iki ila üç günde bir ikiye katlanmasıyla sağlık yetkililerinin bunun sağlık sistemi üzerinde oluşturabileceği baskı konusunda endişeli olduğunu söylüyor.

Ön çalışmalar, Omicron corona virüs varyantının daha hafif olduğunu ve diğer varyantlardan daha az insanın ciddi şekilde hastalandığını gösteriyor.

Benzer haberler

Dünya
Avrupa'da rekor sıcaklıklar ve kuraklık: Copernicus raporu korkutan tabloyu açıkladı 2 Eki 2026 09:49 Nepal'de dağda çığ düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 15'e çıktı 2 Eki 2026 09:26 Uzaydayken 3'üncü kez baba olacak 2 Eki 2026 08:34 NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor 1 Eki 2026 22:00 ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı 1 Eki 2026 21:50 Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı 1 Eki 2026 21:23 AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama 1 Eki 2026 21:19 Danimarka, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri tatbikatını düzenliyor 1 Eki 2026 15:24 Girit'de şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle köprü yıkıldı, yollar kapandı 1 Eki 2026 15:19