İncirli "Tarafsızlık prensibine bağlı diyalog ve iş birliği artırılmalı"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde, Avrupa Parlamentosu Hukuk İşleri Komisyonu Başkanı Ilhan Kyuchyuk ile görüştü. Görüşmede, İncirli’ye Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros eşlik etti.
Gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs sorunu başta olmak üzere bölgesel gelişmeler, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve hukukun üstünlüğü temelinde demokratik standartların güçlendirilmesi konuları ele alındı. CTP Genel Başkanı İncirli, Kıbrıs Türk toplumunun Avrupa Parlamentosu ile daha güçlü bağlar kurmasının önemine vurgu yaparak, tarafsızlık prensibine bağlı diyalog ve iş birliğinin artırılmasının gerekliliğini ifade etti.
Kyuchyuk ise Avrupa Parlamentosu nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokratik değerler çerçevesinde iş birliğine açık olduklarını belirtti.
Görüşmede ayrıca, Kıbrıs’ta kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün, uluslararası hukuk ve Avrupa değerleri temelinde mümkün olabileceği yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. CTP, bu doğrultuda uluslararası temaslarını sürdürmeye ve Kıbrıs Türk toplumunun hak ve çıkarlarını savunmaya kararlılıkla devam edecek.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (3 Kasım 2026)
Haydarpaşa Ticaret Lisesi'nden 12 altın, 10 gümüş madalya
Cumhurbaşkanı Erhürman, yarın Holguin ile görüşecek
Efsane Futbolcular İskele'de sahaya çıkacak
Patika Doğa Sporları Derneği’nden orman ücretine tepki
Hasan Hilmi Ersözler'in ölüm nedeni açıklandı
Mahmut İslamoğlu Güzelyurt’ta düzenlenen panelde anıldı
Kazada ağır yaralanan Uğur Poyraz hayatını kaybetti
Rakibi faul yaptı, kalbi durdu... Jesus de Miguel maç sonunda hayatını kaybetti




