İncirli "Tarafsızlık prensibine bağlı diyalog ve iş birliği artırılmalı"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde, Avrupa Parlamentosu Hukuk İşleri Komisyonu Başkanı Ilhan Kyuchyuk ile görüştü. Görüşmede, İncirli’ye Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros eşlik etti.
Gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs sorunu başta olmak üzere bölgesel gelişmeler, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve hukukun üstünlüğü temelinde demokratik standartların güçlendirilmesi konuları ele alındı. CTP Genel Başkanı İncirli, Kıbrıs Türk toplumunun Avrupa Parlamentosu ile daha güçlü bağlar kurmasının önemine vurgu yaparak, tarafsızlık prensibine bağlı diyalog ve iş birliğinin artırılmasının gerekliliğini ifade etti.
Kyuchyuk ise Avrupa Parlamentosu nezdinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokratik değerler çerçevesinde iş birliğine açık olduklarını belirtti.
Görüşmede ayrıca, Kıbrıs’ta kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün, uluslararası hukuk ve Avrupa değerleri temelinde mümkün olabileceği yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. CTP, bu doğrultuda uluslararası temaslarını sürdürmeye ve Kıbrıs Türk toplumunun hak ve çıkarlarını savunmaya kararlılıkla devam edecek.
Benzer haberler
Featured
Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında protokol imzalandı
Yeni görevlerine atanan üç yargıç yarın törenle yemin edecek
Kalopanayiotis'te iki toplumlu köy panayırı düzenleniyor
Yarın bazı bölgelerde 4 saatlik kesinti olacak
Ekinci “Somut sonuç üreten bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız”
Medya Etik Kurulu Başkanı Tümay Tuğyan oldu
Egzotik türü Şeker Planörleri koruma altına alındı
KTTB ve EHHD, Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu hazırladı
Çamlıbel'de park halindeki araçta yangın: Dumandan etkilenen 1 kişi tedavi altında


