"İmar planı planlamaya ne kadar hizmet eder ciddi şekilde tartışmalıdır”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Halkın Partisi (HP), Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili yaptığı açıklamada, bahse konu planın üç yılda yapılan binlerce işlem ve verilen binlerce proje onayı ile "anlamsızlaştırıldığını" kaydederek, “Bu saatten sonra imar planı o bölgenin alt yapı eksikliklerini ne kadar giderebilir ya da planlamaya ne kadar hizmet eder ciddi şekilde tartışmalıdır” ifadelerini kullandı.
HP’den yapılan açıklamada, HP’nin hükümette olduğu dönem hazırlanan planın UBP kanadı imzalamadığı için yürürlüğe konulamadığı ifade edilerek, “İmar planını kısa vadeli çıkarlar ve belirli kesimlere rant sağlamak için hayata geçirmeyenler bu geçen üç yılda olan olduğu, binlerce başka işlem yapıldığı, binlerce proje onayı yapıldığı için anlamsızlaştırmış planı ve planlamayı adeta öldürmüştür. Bu saatten sonra imar planı o bölgenin alt yapı eksikliklerini ne kadar giderebilir ya da planlamaya ne kadar hizmet eder ciddi şekilde tartışmalıdır” denildi.
UBP’ye yönelik, "zamanında koalisyon protokolüne aykırı davranarak imar planını imzalamadığı" suçlamasında bulunulan açıklamada, “UBP-DP-YDP gayrimeşru hükümetinin zihniyeti bize o bölgede altyapı sorunları daha da kronikleşmiş son derece sıkıntılı bir miras bırakacaktır. Halkımızın bu türden kısa süreli menfaatler için planlamayı bir kenara koyan zihniyetle ülkenin yıkıma götürüldüğünü görmesinin ve lafta değil gerçek anlamda ülkenin geleceğini düşünenlere sahip çıkmasının önemini bir kez daha vurgulamak isteriz” ifadelerine yer verildi.
Benzer haberler
Featured
Diş eti kanaması daha büyük bir sağlık sorununun erken habercisi olabilir
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkındaki belgeleri yayınlamaya devam ediyor
Reynar "Son 5 yılda 1433 kişi şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktı"
Kathimerini gazetesi "Mekke Ortak Savunma Anlaşması Atina’da rahatsızlık yarattı"
ABD'nin stratejik petrol rezervleri 43 yılın en düşük seviyesinde
Larnaka’ya günde 230, Baf’a 95 uçuş
Erhürman'ın metodoloji konusunda BM'yi ikna ettiği iddiası
İran Devrim Muhafızları Ordusu "Hürmüz Boğazı'nın açılması ABD'nin İran'ın şartlarını kabul etmesine bağlı"
Erhürman “Geçmişin acılarını unutmadan geleceği kuracağız”


