İmamoğlu'nun başsavcıya tehdit davası ertelendi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'i tehdit ettiği iddiasıyla açılan dava 16 Temmuz'a ertelendi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'i hedef gösterdiği iddiasıyla açılan davada hakim karşısına çıktı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'deki Marmara Cezaevi karşısındaki salondaki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Ekrem İmamoğlu ve avukatları katıldı.
Duruşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve partililer de izleyici olarak yer aldı.
Mahkeme başkanı, Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan esas hakkındaki mütalaanın dosyaya sunulduğunu belirtti.
Mütalaada, İmamoğlu'nun "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret", "tehdit" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.
SİYASİ YASAK
Mütalaada ayrıca, Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılır." maddesinin de uygulanması talep edildi.
SAVUNMA YAPTI
Duruşma, Ekrem İmamoğlu'nun savunmasıyla başladı.
İmamoğlu mahkemede, tutuklu bulunduğu yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili "Biz yargılanmıyoruz. Geçmişi suç dolu insanların iftiralarıyla direkt cezalandırılıyoruz." dedi.
İmamoğlu, 15,5 milyon kişinin oyunu alarak cumhurbaşkanı adayı olduğu için burada olduğunu belirtti.
Mahkeme, avukatlara savunma için süre vererek, duruşmayı 16 Temmuz’a erteledi.
SAVUNMA YAPTI
Duruşma, Ekrem İmamoğlu'nun savunmasıyla başladı.
İmamoğlu mahkemede, tutuklu bulunduğu yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili "Biz yargılanmıyoruz. Geçmişi suç dolu insanların iftiralarıyla direkt cezalandırılıyoruz." dedi.
İmamoğlu, 15,5 milyon kişinin oyunu alarak cumhurbaşkanı adayı olduğu için burada olduğunu belirtti.
Mahkeme, avukatlara savunma için süre vererek, duruşmayı 16 Temmuz’a erteledi. Benzer haberler
Featured
Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı"
AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası
Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz"
Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi
Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi
Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak
Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı
Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler”




