Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi Petrol fiyatları 102,08 dolardan işlem görüyor “INNER TALKS” sergisi ART ROOMS’da açıldı Güney'de paketçilere yönelik şiddet olayları sürüyor Erşangil “İstihdam bir lütuf, seçim yatırımı veya patronların dağıttığı bir ayrıcalık değil” "Kentsel Hareketliliğin Geleceği" paneli düzenlendi Yılmaz "KKTC'de 2024’te Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı Projesi'ni başlattık” KKTC’ye kanunsuz giriş yapan 21 kişi tutuklandı Heyecan Park Projesi’ndeki drag pisti asfalt ihalesi için imzalar atıldı Gazimağusa'da korkutan kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı "Photo Radar Lİst" sisteminin geliştirilmesine yönelik ödeneğe tepkiler büyüyor Ayşe Gümüş'ün ölümüne ilişkin yeni gelişme Yukarı Dikmen Kuzeybatı Havzası Deresi’ne betonarme ıslah sekisi yapılıyor DAÜ-SEN "Çavuşoğlu'nun DAÜ-SEN’in iddialarını gerçek dışı olarak niteleyebilmesini kamuoyu nasıl yorumlamalıdır?” Güney Kıbrıs’ta hellimin geleceği konusu gündemden düşmüyor Gelener "Bu anlayışın adı yönetim olamaz. Bunun adı hukuksuzluk, usulsüzlük ve keyfiliktir" Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, New Jersey’deki 2026 Küresel İş Zirvesi’ne katıldı KKDSOD, Kepez Drag Yarışları’ndan başarıyla döndü Palmas "Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail, ortak savunma sistemine sahip" Cumhurbaşkanı Erhürman “Bu kez çözüme ulaştıracak bir müzakere istiyoruz” ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi Petrol fiyatları 102,08 dolardan işlem görüyor “INNER TALKS” sergisi ART ROOMS’da açıldı Güney'de paketçilere yönelik şiddet olayları sürüyor Erşangil “İstihdam bir lütuf, seçim yatırımı veya patronların dağıttığı bir ayrıcalık değil” "Kentsel Hareketliliğin Geleceği" paneli düzenlendi Yılmaz "KKTC'de 2024’te Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı Projesi'ni başlattık” KKTC’ye kanunsuz giriş yapan 21 kişi tutuklandı Heyecan Park Projesi’ndeki drag pisti asfalt ihalesi için imzalar atıldı Gazimağusa'da korkutan kaza: Motosiklet sürücüsü yaralandı "Photo Radar Lİst" sisteminin geliştirilmesine yönelik ödeneğe tepkiler büyüyor Ayşe Gümüş'ün ölümüne ilişkin yeni gelişme Yukarı Dikmen Kuzeybatı Havzası Deresi’ne betonarme ıslah sekisi yapılıyor DAÜ-SEN "Çavuşoğlu'nun DAÜ-SEN’in iddialarını gerçek dışı olarak niteleyebilmesini kamuoyu nasıl yorumlamalıdır?” Güney Kıbrıs’ta hellimin geleceği konusu gündemden düşmüyor Gelener "Bu anlayışın adı yönetim olamaz. Bunun adı hukuksuzluk, usulsüzlük ve keyfiliktir" Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, New Jersey’deki 2026 Küresel İş Zirvesi’ne katıldı KKDSOD, Kepez Drag Yarışları’ndan başarıyla döndü Palmas "Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail, ortak savunma sistemine sahip" Cumhurbaşkanı Erhürman “Bu kez çözüme ulaştıracak bir müzakere istiyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

Imagine projesine bu yıl da devam edilecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Imagine projesine bu yıl da devam edilecek
Reklam

‘Imagine’ projesinin 2022/2023 eğitim yılında devam edeceği duyuruldu.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR)tarafından yapılan duyuruda, programın ilkokul, ortaokul ve lise eğitim seviyelerine yönelik olduğu hatırlatıldı.Programla ilgilenen öğretmenlerin, okullara gönderilmiş olan başvuru formunu okul yöneticilerinin izniyle doldurup, [email protected] adresine göndererek başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Önemli proje

Irkçılık Karşıtı Eğitim ve Barış Kültürü Eğitimi projesi ‘Imagine’, Kıbrıs’taki toplumlar arasında temas ve işbirliğini arttırmak amacıyla 2017 yılında başladı. Proje başlangıcından itibaren, 6000’den fazla öğrenciyi bir araya getirmeyi başardı.

Projenin ilk aşaması, sınıfta yapılan bir barış kültürü/ırkçılık karşıtlığı atölye çalışması ve sonrasında Ara Bölge’de grupların seçimine bağlı olarak bir atölye çalışması veya PeacePlayers Cyprus ile yapılan spor aktivitelerine katılımdan oluşuyor. Yaş gruplarına göre öğrenciler ve öğretmenler, sürdürebilirlik aktivitelerine, Lefkoşa’da gerçekleştirilen yürüyüşlere veya eğitsel gezilere katılarak katılımlarını daha da ileriye taşınabiliyor.

Proje, AHDR öncülüğünde yürütülüyor ‘Imagine’ projesi Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) ile Dayanışma Evi tarafından, Eğitim Teknik Komitesi himayesinde yürütülüyor . Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen proje, Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler Barış Gücü ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı'nın Ofisi tarafından destekleniyor .

Daha fazla bilgi 905338537470 telefon numarasından alınabilir.

Benzer haberler

Featured
ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi 22 Eyl 2026 14:21 Petrol fiyatları 102,08 dolardan işlem görüyor 22 Eyl 2026 14:18 “INNER TALKS” sergisi ART ROOMS’da açıldı 22 Eyl 2026 14:12 Güney'de paketçilere yönelik şiddet olayları sürüyor 22 Eyl 2026 13:51 Erşangil “İstihdam bir lütuf, seçim yatırımı veya patronların dağıttığı bir ayrıcalık değil” 22 Eyl 2026 13:49 "Kentsel Hareketliliğin Geleceği" paneli düzenlendi 22 Eyl 2026 13:44 Yılmaz "KKTC'de 2024’te Ulusal Coğrafi Veri Altyapısı Projesi'ni başlattık” 22 Eyl 2026 13:14 KKTC’ye kanunsuz giriş yapan 21 kişi tutuklandı 22 Eyl 2026 13:12 Heyecan Park Projesi’ndeki drag pisti asfalt ihalesi için imzalar atıldı 22 Eyl 2026 13:08