Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi kazası nedeniyle hastanelerde tedavi gören hasta sayısının 3’e düştü İçişleri Bakanlığı talimatıyla müzik ve eğlence faaliyetlerine yasak getirildi Nöbetçi eczaneler (2 Eylül 2026) Girne'de ikinci bir duyuruya kadar etkinlik ve müzik izinleri durduruldu Brent petrolün varili 95,60 dolardan işlem görüyor Nepal ve Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı Başarır "İddiaların araştırılmasını, gerçek sorumluların hesap vermesini istiyoruz" Lefkoşa'da bu akşam bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Burs kapsamında yer almayan bölümlerle lisansüstü eğitimde ihtiyaç alanları açıklandı Gemi kazasında hayatını kaybeden Uz. Çvş. Fahri Ateş ve Gülcan Gürel toprağa verildi Yarın bazı bölgelere 2 saat elektrik verilemeyecek Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis komitesinde görüşüldü Mesarya Belediyesi'nin 2. Uluslararası Kültür, Sanat ve Spor Festivali iptal edildi Kayıpların ailelerinin limandaki endişeli bekleyişi sürüyor… Aydınköy, Lefkoşa, Girne ve Lefke'deki yangınlarda bilanço ağır Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu olumsuz havalarda gemilerin denize açılmasını yasakladı İsmail Uyan'ın ölümüne ilişkin yeni gelişme Greko Burnu’ndaki ölümlü deniz kazaları için enkaz arama, toplama ve kaldırma çalışmaları başladı Karaoğlanoğlu ve Gazimağusa’da 3 ayrı kaza: 19 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Nikos Hristodulidis “Acı aynı acı” Gemi kazası nedeniyle hastanelerde tedavi gören hasta sayısının 3’e düştü İçişleri Bakanlığı talimatıyla müzik ve eğlence faaliyetlerine yasak getirildi Nöbetçi eczaneler (2 Eylül 2026) Girne'de ikinci bir duyuruya kadar etkinlik ve müzik izinleri durduruldu Brent petrolün varili 95,60 dolardan işlem görüyor Nepal ve Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı Başarır "İddiaların araştırılmasını, gerçek sorumluların hesap vermesini istiyoruz" Lefkoşa'da bu akşam bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Burs kapsamında yer almayan bölümlerle lisansüstü eğitimde ihtiyaç alanları açıklandı Gemi kazasında hayatını kaybeden Uz. Çvş. Fahri Ateş ve Gülcan Gürel toprağa verildi Yarın bazı bölgelere 2 saat elektrik verilemeyecek Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis komitesinde görüşüldü Mesarya Belediyesi'nin 2. Uluslararası Kültür, Sanat ve Spor Festivali iptal edildi Kayıpların ailelerinin limandaki endişeli bekleyişi sürüyor… Aydınköy, Lefkoşa, Girne ve Lefke'deki yangınlarda bilanço ağır Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu olumsuz havalarda gemilerin denize açılmasını yasakladı İsmail Uyan'ın ölümüne ilişkin yeni gelişme Greko Burnu’ndaki ölümlü deniz kazaları için enkaz arama, toplama ve kaldırma çalışmaları başladı Karaoğlanoğlu ve Gazimağusa’da 3 ayrı kaza: 19 yaşındaki motosiklet sürücüsü ağır yaralandı! Nikos Hristodulidis “Acı aynı acı”
Dolar
Euro
Sterlin

İlk sefer, İstanbul –Ercan arasında “Melekler Takımı” ile

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İlk sefer, İstanbul –Ercan arasında  “Melekler Takımı” ile
Reklam

Kıbrıs Türkü’nün göklerdeki yeni gücü, Fly Kıbrıs Hava Yolları ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

“Kıbrıs artık her yere daha yakın” sloganıyla Kıbrıs Türk havacılık tarihinde  mihenk taşı olmayı hedefleyen Fly Kıbrıs Hava Yolları, ilk misafirlerini İstanbul Havalimanı – Ercan destinasyonunda ağırladı. 

İlk sefer, adını Şampiyon Melekler’den alan “Melekler Takımı” isimli Airbus A320 uçağı ile gerçekleşti. Ercan Uluslararası Havalimanı’na inen ilk Fly Kıbrıs uçağı, su takıyla karşılandı. 

 Kıbrıs’ın yeni havayolu Fly Kıbrıs’ın ilk uçuşuna Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye ve KKTC’den gazeteciler ve turizmciler katıldı. 

ARIKLI: “13 YILDIR BU ANI BEKLİYORDUK” 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan 13 yıldır bu anı beklediklerini kaydederek şunları söyledi. 

“Kendimize ait bir hava yolu şirketini, kendimizin kullanacağı base’inin burada olacağı bir uçağa kavuşmanın heyecanı içindeydik. Nihayet bugün bu gerçekleşti. Bu heyecanı bu mutluluğu bize tattıran üç genç arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Umarım daha da büyüyecek bu şirket ve satın alıp da uçurduğumuz kendi hava yolu şirketimiz olacak. Önümüzdeki süreçte belki bu yerli hava yolu şirketini milli hava yolu şirketi haline getirebilmenin de yollarını konuşacağız. Tekliflerimizi ve değerlendirmelerimizi yapacağız. Her şeyi ile bizim olan bir hava yolu şirketi. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

ATAOĞLU: “HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.” 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu “Meşakkatli bir süreç ve bu meşakkatli süreç sonundaki genç girişimci arkadaşlarımızın girişimiyle özlediğimiz ve gerçekten de olması gereken, gerek ülkemizdeki gerek turizm adası, eğitim adası oluşumuzdan dolayı bir taraftan uğraştığımız ama uğraşma süreci içinde olduğumuz yeni doğan bu hava yolu şirketinin girişimiyle başlatılan bu seferlerin bugün ilkini hep birlikte gerçekleştirdik.” Dedi. 

Ataoğlu, 2010 yılından beri bekledikleri olayın bugün gerçekleştiğini vurgulayarak, “Ülkemiz adına genç girişimci arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, başarılarının devamını dilerim. Ülkemize de bir çağrımız olsun, bütün herkes artık bu hava yolu ve bundan sonra kurulacak olan bu girişimci gençlerimiz gibi hava yolu şirketlerine de sahip çıkmamız gerekir. Tekrardan hayırlı olsun. Genç arkadaşları da kutluyorum.” dedi. 

 DENKTAŞ: “BİR HAYALDİ, GERÇEKLEŞTİ.” 

Bir hayalin gerçekleştiğini ifade eden Serdar Denktaş da, “ Önce bu hayali kurup zoru başararak bu hayali gerçekleştiren genç yatırımcılarımızı kutluyorum. Bir risk alarak bu yola çıktılar ama başarılı olacaklarından hiç kuşkumuz yok. Kıbrıs’ın malı bir hava yoludur bu hava yolu. Sahip çıkmamız, onlara destek vermemiz, cesaretlendirmemiz daha da gelişmelerini sağlayabilecek. Hayırlı uğurlu olsun, başarılarının devamını diliyorum.” dedi 

“GELECEĞE KANATLANDIK” 

 Fly Kıbrıs Hava Yolları kurucu ortakları Nusret Polat, Rauf Denktaş ve Mehmet Dalman Yücel, ilk uçuş heyecanını dile getirdiler 

Mehmet Dalman Yücel: “Gururluyuz, onurluyuz, uçağımız kendi evi olan KKTC’de park haline gelmiştir. Bu ana kadar emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, ortaklarıma teşekkür etmek isterim. Bizim için çok özel bir an. Allah utandırmasın, tüm KKTC’ye hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Rauf Denktaş da duygularını “Bizim için büyük bir gurur. KKTC’yi anavatana bağlayan bir bağ daha oluşturduk. Ada ülkesi olmanın havayolu ihtiyacını karşılamak için bugün ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah uçak fiyatlarını da dengede tutacak, rekabeti artıracak kaliteyi getirecek, devam ettirecek, konforlu, güvenli uçuşlar sağlayacak bir yeni hava yolu olmasını diliyorum. Tüm ekip arkadaşlarımıza, bunun gerçekleşmesini sağlayan herkese de teşekkür ediyorum.” sözleriyle dile getirdi. 

Nusret Polat ise “Çok mutlu ve gururluyuz. İnanılmaz heyecanlıyız. İnşallah vatanımıza hayırlı uğurlu olsun. Halkımızın hem anavatanla buluşmasına, hem turizm trafiğinin daha rahatlaması açısından herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

Fly Kıbrıs Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş bir havayolu olarak, adanın lokomotif sektörü turizmde yepyeni bir sayfa açmayı hedefleyen Fly Kıbrıs’ın, rekabetçi fiyat politikasıyla yeniden bir hava köprüsü kurduğu vurgulandı. 

Tarifeli uçuşlara başlayan Fly Kıbrıs, ilk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir’e gidiş ve dönüş seferleri düzenleyecek. 

Önümüzdeki aylarda yeni uluslararası destinasyonlarla uçuşlarını çeşitlendirecek olan Fly Kıbrıs, KKTC’nin dünyaya yeniden açılan kapısı olmayı hedefliyor. 

Benzer haberler

Featured
Gemi kazası nedeniyle hastanelerde tedavi gören hasta sayısının 3’e düştü 2 Eyl 2026 17:29 İçişleri Bakanlığı talimatıyla müzik ve eğlence faaliyetlerine yasak getirildi 2 Eyl 2026 17:22 Nöbetçi eczaneler (2 Eylül 2026) 2 Eyl 2026 16:59 Girne'de ikinci bir duyuruya kadar etkinlik ve müzik izinleri durduruldu 2 Eyl 2026 16:15 Brent petrolün varili 95,60 dolardan işlem görüyor 2 Eyl 2026 15:45 Nepal ve Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı 2 Eyl 2026 15:43 Başarır "İddiaların araştırılmasını, gerçek sorumluların hesap vermesini istiyoruz" 2 Eyl 2026 15:38 Lefkoşa'da bu akşam bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak 2 Eyl 2026 15:16 Burs kapsamında yer almayan bölümlerle lisansüstü eğitimde ihtiyaç alanları açıklandı 2 Eyl 2026 15:12