İlk defa serada üretimi ve hasatı yapıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Yeşilırmaklı üreticilerle bir araya gelerek, bölgedeki tarımsal potansiyeli ve sorunları yerinde inceledi; görüş alış verişinde bulunuldu.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre Bakan Oğuz, ülkemizde ilk defa serada üretimi ve hasatı yapılan muz serasını da ziyaret etti. Bakan Oğuz, uzun bir aradan sonra yeniden başlayan muz üretiminin hem bölge hem iç piyasa hem de dış piyasa açısından bir fırsat olduğuna dikkat çekti.
Bakan Oğuz, Bakanlık olarak muz üretiminin geliştirilmesi için gerekli teknik desteğin verileceğini ifade etti.
Bakan Oğuz, yıllar önce bölgede muz üretimi yapıldığını anımsatarak, bu üretimin yeniden canlandırılmasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Bakan Oğuz, ülkemizde dikimi yapılan muzdan erken verim alındığını ve rekabet edebilir olduğunu belirtti.
Bakan Oğuz, Yeşilırmak örneğinde olduğu gibi, benzer bölgelerde ekonomik değeri yüksek, rekabet edilebilir ürünlerin gelişmesinin önemli olduğunu vurguladı.
(TAK) Benzer haberler
Featured
Kanada'da 600 uçuş iptal edildi
Bakan Çavuşoğlu’ndan Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’ne destek
TOCEK "Kadınların yaşam hakkını korumak devletin temel görevidir"
Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin Cadde Dönüşüm Projesi için sözleşmeler imzalandı
KTGB, "Tıklanma uğruna görüntüleri servis etmek sorumsuz bir yayın anlayışıdır"
Meteoroloji Dairesi 4 – 10 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı
Basın-Sen “Şiddetin teşhiri gazetecilik değildir”
Nöbetçi eczaneler (3 Ağustos 2026)
Hristodulidis, Erhürman’la haftalık görüşme yapmaya hazır


