Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor" Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"İlacını tedarik edemeyen eczacı nasıl kamu hizmeti yapacaktır?"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"İlacını tedarik edemeyen eczacı nasıl kamu hizmeti yapacaktır?"
Reklam
Gülnur Eczanesi işletmecisi Gülnur Çelik, dün alınan tam kapanma kararının ardından sadece nöbetçi eczanelerin açık olmasının ve ilaç tedarikçilerinin elzem sektör sayılmamasının sıkıntılar yaratacağını ifade ederek, "İlacını tedarik edemeyen eczacı nasıl kamu hizmeti yapacaktır?" diye sordu.
Çelik, "amacımız kaos yaratmak değil yaşanacak olan talihsizlikleri engellemeye çalışmaktır." dedi.
Dün yaşanan PCR kuyruklarındaki manzaraların eczaneler önünde yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Çelik, Kontaminasyonu ve bulaşı engellemek için neredeyse 1 yıldır kapıdan hizmet veren meslektaşlarının emeklerinin sıfırla çarpılacağını, ilaçlarını almak isteyen insanların mağdur edileceğini ve bulaşa sebebiyet verileceğini savundu, şu ifadelere de yer verdi:
"Sektör ve çalışma prensibiyle tamamen alakasız bir uygulamayla halkı ve biz sağlıkçıları(evet bu da inatla göz ardi ediliyor) mağdur edecek kısır bir yönteme mahkum etmişlerdir. Yaşanacak olan sorunların öngörülememesini hayret ve şaşkınlık içerisinde izliyoruz."
Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:
LÜTFEN OKUYUN VE DİLERSENİZ PAYLAŞIN!
En son açıklanan bakanlar kurulu kararları doğrultusunda eczaneleri ilgilendiren kısımla ilgili halkımızı bekleyen sorunlara dikkat çekmek istiyorum ve tüm tanıdıklarımdan ricam bize paylaşım desteği vermeniz çünkü sesimizi duyuramıyoruz. Amacımız kaos yaratmak değil yaşanacak olan talihsizlikleri engellemeye çalışmaktır.
Tüm ilaç sektörünü ve insanlarımızı direk olarak ilgilendiren gelişmeleri lütfen birkaç dakikanızı ayırıp okuyun durumu özetlemeye çalışacağım.
Eczaneler elzem sektör kategorisinden çıkarılmış ve nöbet sistemi başlatılmıştır. Mevcut nöbetçi eczane sayısının bölgelere göre iki katına çıkarılması kararı alınmıştır yani bu Lefkoşa için misal olarak 6, Girne ve Gazimağusa için 4er eczane demektir. Bu insanların binlerce kişiye sabah 08.00 ve gece 24.00 saatleri arasında aralıksız hizmet vermesi beklenmektedir. Dün yaşanan PCR kuyruklarındaki manzaraların eczaneler önünde yaşanması kaçınılmazdır. Kontaminasyonu ve bulaşı engellemek için neredeyse 1 yıldır kapıdan hizmet veren meslektaşlarımızın emekleri sıfırla çarpılacak, ilaçlarını almak isteyen insanlar mağdur edilecektir ve bulaşa sebebiyet verilecektir.
En önemli noktalardan biri de kırsal kesimlerde yer alan eczanelerin alınan kararla(bazi köylerde ve bölgelerde tek bir eczane var) 15 Şubat'a kadar HERGÜN 08.00-24.00 saatleri arasında tek bir eczanenin nöbet tutmaya zorlanması demektir.
Daha da can alıcı nokta ecza sektöründeki İLAÇ tedarikçileri elzem sektör sayılmamıştır ve şehirler arası ulaşımına izin verilmeyecektir. Bu da özellikle merkezler dışındaki farklı şehirlerdeki ve bölgelerdeki eczanelerin ecza depolarından İLAÇ TEDARİK EDEMEMESİ DEMEKTİR. İLACINI TEDARİK EDEMEYEN ECZANE HALKA NASIL KAMU HİZMETİ YAPACAKTIR SİZE SORMAK İSTİYORUM. Bir de tedarikçiler 17.00-20.00 saatleri arasında çalışacak mevzusu var onun ben hala pratikte nasıl olacağını çözemedim.
Sektör ve çalışma prensibiyle tamamen alakasız bir uygulamayla halkı ve biz sağlıkçıları(evet bu da inatla göz ardi ediliyor) mağdur edecek kısır bir yönteme mahkum etmişlerdir. Yaşanacak olan sorunların öngörülememesini hayret ve şaşkınlık içerisinde izliyoruz.
Biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz ama bundan sonrası için bu sektörde yaşanacak tüm aksaklıkların sorumlusunun kim olduğunun takdiri size kalmış."
Voice of the Island

Benzer haberler

Featured
Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” 7 Kas 2026 10:04 Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı 7 Kas 2026 09:53 "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu 7 Kas 2026 09:16 Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı 7 Kas 2026 09:10 Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" 7 Kas 2026 09:03 Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) 7 Kas 2026 08:33 Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" 6 Kas 2026 22:09 Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 6 Kas 2026 22:04 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi 6 Kas 2026 21:49