Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

İki toplumun gençleri Larnaka kampında buluştu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İki toplumun gençleri Larnaka kampında buluştu

CTP Gençlik Örgütü ve EDON, 2016’da başlayan #Reunite_Cy iki toplumlu değişim programı kapsamında 1-2 Eylül tarihlerinde Larnaka’nın Pervolya köyünde kamp düzenledi.

İki gün boyunca Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençler birbirleriyle tanışma ve çeşitli paneller ile ortak faaliyetlere katılma fırsatı buldu. Program çerçevesinde, Niyazi Kızılyürek ve Tumazos Çelebis, “Kıbrıs Sorunu’ndaki gelişmeler- Kıbrıs Sorunu’nun çözümü olarak federal çözümü desteklemenin önemi” konulu panelde konuşmacı olarak yer alırken, Doğuş Derya ve Skevi Kukuma, “Kıbrıs’ın kadınları – Savaş ve çatışmanın kurbanları” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Yaşar Ersoy ise “Tiyatronun sınır ihlali” kitabıyla ilgili panelde gençlerle bir araya geldi. ÇÖZÜMÜN GEREKLİLİĞİ VURGULANDI CTP Gençlik Örgütü Başkanı Bertu Dedeler ve EDON Genel Sekreteri Hristos Hristofyas da yaptıkları konuşmalarda, Kıbrıs Sorunu’nun siyasal eşitliğe dayalı, iki kesimli, iki toplumlu, tek uluslararası egemenliğe dayalı bir federasyon şeklinde çözülmesinin önemine vurgu yaparak çözümün gerekliliğinin altını çizdi. Ortak yaşamı ortak paydada buluşturmak amacıyla oluşturulan ve üçüncü yılına giren Reunite_Cy programı, kamp versiyonları haricinde değişim programlarıyla da Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerin buluşmasına olanak sağlamaya devam ediyor.

Benzer haberler

Featured
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı 2026-06-14 13:41:00 Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! 2026-06-14 13:32:00 Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı 2026-06-14 13:28:00 Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" 2026-06-14 12:51:00 Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" 2026-06-14 12:34:00 “Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00