İki toplumlu şiir etkinliği düzenlendi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
11 Ekim gecesi, Larnaka-Dromolaksia’da gerçekleşen iki toplumlu şiir gecesi, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin katılımıyla gerçekleşti.
Yıllardır Pavlos Liasidis adına düzenlenen şiir gecesi bu yıl iki toplumlu işbirliğine adandı.
AMOL( Lisi Spor Eğitim Kulübü) tarafından Lisi Belediye’si himayesinde düzenlenen iki toplumlu şiir gecesi etkinliğinde şair Pavlos Liasidi anılırken, Türkçe ve Yunanca olarak Kıbrıslı Şairler tarafından bir dizi şiirler de okundu.
Katılan Kıbrıslı şairler arasında, Neşe Yaşın, Gürgenç Korkmazel, Jenan Selçuk, Tamer Öncül, Aycan Saraçoğlu, Margarita Liasidi, Andreas Hambi mina, Haralambos Karas, Andreas Siakallis, Antonis Sotiri Nikolaou, Alias Liasidis ve Andreas Şiafkos yer aldı.
Yoğun ilgi gören gecede düzenlenen koro ve dans etkinlikleri yanı sıra, gecede onur ödülüne laik görülen Kıbrıslı şairler Neşe Yaşın ve Hristofis Circibis de ödüllerini aldı.
Gecenin anlam ve önemini belirten konuşmalar, AMOL Yönetim Kurulu Başkanı Gerogos Tsalakos , Lisi Belediye Başkanı Andreas Kaouris ve İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum Başkanı Takis Chatzidimitriou tarafından yapılırken, adadaki yakınlaşmanın ve birleşmenin önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin iki toplumun yakınlaşmasında büyük rol olduğunu ifade ettiler.
(Voice of the Island)
Fotoğraflar: ΛΥΣΗ / LYSI - ΑΜΟΛ
Benzer haberler
Featured
Sevcan Arık için acil kan aranıyor!
Küresel piyasalarda Fed'e ilişkin belirsizlikler ve jeopolitik gerilimlerden kaynaklı satış baskısı hakim
Fransa'da 21 vilayette sıcaklıklar nedeniyle turuncu alarm verildi
Denktaş “BM kararlarının miadı doldu”
"GEMS Education" Limasol’da özel okul yerleşkesi kuruyor
Alagadi Fest 2026 için geri sayım başladı
Güney Kıbrıs’ta daha önce şap hastalığı tespit edilmemiş iki bölgede şüpheli vakalar inceleniyor
BKP “Çözümün yol haritası ortaya çıkmıştır"
Güney Kıbrıs'taki yangının ABD ile yapılan ortak tatbikatta çıktığı iddia edildi


