İki kurum arasında yükseköğrenimde atılacak adımlar ele alındı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu sabah beraberindeki heyetle gittiği Ankara'da resmi temaslarına devam ediyor.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, T.C. Milli Eğitiim Bakanı Yusuf Tekin ile yaptığı görüşmenin ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş ile YÖK Başkanlığı’nda bir araya geldi.
Bakanlık bürokratlarının ve KKTC’de faaliyet gösteren bazı üniversitelerin rektörlerinin de hazır bulunduğu görüşmede, iki kurum arasında yükseköğrenimde atılacak adımlar ele alındı.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, YÖK yetkililerine teşekkür etti.
Bir "üniversite ve öğrenci adası" olan KKTC’nin dünyaya tanıtılmasında üniversitelerin önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin ve YÖK’ün vereceği desteğin önemine vurgu yaptı.
Çavuşoğlu, ülke gençliğinin ve üniversitelerin yaşadığı birtakım sıkıntıların giderilmesi noktasında da karşılıklı iş birliğinin önemine dikkat çekerek, sıkıntıların giderilmesi bağlamında ortak noktada buluştuklarını belirtti.
YÖK ile birlikte atacakları adımlarla KKTC yükseköğretiminde önemli bir motivasyon yaratacaklarına da işaret eden Çavuşoğlu, verdikleri desteklerden ötürü YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve ekibine teşekkür etti.
Benzer haberler
Featured
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek
KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur"
Aysel Alihan son yolculuğuna uğurlandı
Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı
Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti
Çeler "TDP'nin Meclis dışında olduğu beş yıllık süreçte denge ve denetim mekanizması zayıfladı"
Denktaş “Reklama çıkacak imkânımız yok ama insan içine çıkacak yüzümüz var”
Meteoroloji Dairesi 29 Ekim-4 Kasım tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı




