İki dilli yayınevi 'Baranga' kuruldu
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Baranga Yayınları’nın bağımsız ve iki dilli bir yayınevi olarak faaliyete geçtiği bildirildi.
Baranga Yayınevi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Akademisyen Dr. Abdullah Korkmazhan ve Türkolog Maria Siakalli tarafından kurulan Baranga Yayınları, “Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin birbirlerini daha iyi okumalarına, yeniden yakınlaşmalarına ve barış çabalarına katkı yapmayı” amaçlıyor.
Açıklamada, Türkçe eserleri Yunanca’ya, Yunanca eserleri Türkçe’ye kazandırmayı, yeni eserleri ise iki dilde yayınlamayı ve ortak bir yayın kültürü oluşturmayı hedefleyen Baranga Yayınları’nın ‘Kitapla Barış’ şiarını ilke edindiği de kaydedildi.
Açıklamada, “Baranga Yayınları, eşitsizlikçi-sömürüye dayalı tahakkümcü sistemlere, resmi tarih ve resmi eğitime, milliyetçi, ırkçı, cinsiyetçi ve şovenist yaklaşımlara karşı, eşitlikçi, özgürlükçü, adil, barışçıl ve eleştirel bir yayın çizgisi izleyecek” denildi.
(TAK) Benzer haberler
Featured
İtalya Rekabet Kurumu, Apple'ın "iCloud" hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı
Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak"
Lefkoşa'ya bağlı iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Haziran 2026)
CTP Kadın Örgütü "Rehberlik hizmetleri güçlendirilmeli"
“Muhafız Meydanı Yenileme Projesi” AB desteğiyle hayata geçiriliyor
Borsa günü yüzde 0,32 değer kazanarak tamamladı
Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı!
Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor!


