"İki devlet tezinin terk edilmesi gerek"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum tarafı, Kıbrıs müzakerelerine başlamak için Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine, kapalı Maraş’taki açılımlara son verilmesini ve iki devlet tezinin terk edilmesini şart koşuyor.
Haravgi gazetesine göre Kıbrıs Rum Başkanlık Basın Ofisi Müdürü Andreas Yosif, dün düzenlenen ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’i temsilen katıldığı bir anma töreninde yaptığı konuşmayı okurlarına, “Müzakerelere Başlama Şartı… Kıbrıs MEB’indeki Faaliyetlerin Durdurulması ve İki Devlet Tezinin Terk Edilmesi” başlık ve spotlarıyla aktardı.
Habere göre Anastasiadis’in “müzakerelere, Crans Montana’da kaldığı yerden başlamaya hazır ve kararlı olduğunu” defalarca dile getirdiğini kaydeden Yosif, şöyle devam etti:
“Ancak şunu da belirtmek gerekir ki Türkiye Kıbrıs MEB’indeki ve Maraş’ın kapalı bölgesindeki kışkırtıcı faaliyetlerini durdurmadan ve taksimci iki devlet çözümü tehditlerinin çıkmaz yolu terk edilmeden müzakereler yeniden başlayamaz.”
Aynı gazete, AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu da katıldığı bir anma töreninde Kıbrıs sorununun daha önce hiç olmadığı kadar kötü bir aşamada bulunduğuna dikkat çekerek Türkiye’nin, uzayıp giden çıkmazdan yararlanarak taksim hedefini hayata geçirmeye devam edeceğini” savundu.
Doğu Akdeniz ve kapalı Maraş’taki faaliyetlerini pasifçe izlemek yerine hareketlerin inisiyatifini almaları gerektiğini de söyleyen Stefanu, “Kıbrıs trajedisine nasıl ulaştığımızı hatırlamalıyız. Tarihi gerçekleri korumalıyız çünkü geleceğe giden yolu çizen doğru öğretileri ancak geriye gittiğimizde anlayabiliriz. Tarihini unutan halklar trajedilerin yeniden yaşamaya mahkûmdur” ifadesini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi'ne tepki
Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi
Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir
ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti
Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek
Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz"
Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık”
Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin
Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız”



