Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
“Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu” Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği “İlacın güvenliği, halk sağlığının güvencesidir” Üstel “Yapılan kapsamlı aramalarda geminin içinde başka naaşa rastlanmadı” Çayırova – Pamuklu ana yolunda yol yapım çalışmaları yapılacak Kasım “Bizi yalan ve yanlışlarla yıpratamazsınız” “Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu” Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği “İlacın güvenliği, halk sağlığının güvencesidir” Üstel “Yapılan kapsamlı aramalarda geminin içinde başka naaşa rastlanmadı” Çayırova – Pamuklu ana yolunda yol yapım çalışmaları yapılacak Kasım “Bizi yalan ve yanlışlarla yıpratamazsınız”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

İbrahim Koreli yıl dönümünde kabri başında anıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
İbrahim Koreli yıl dönümünde kabri başında anıldı
Reklam

Toplumcu Kurtuluş Partisi'nin (TKP) eski milletvekili, sendikacı İbrahim Koreli vefatının birinci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, anma törenine İbrahim Koreli'nin ailesi, TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, parti genel sekreteri Mehmet Davulcu ve bazı parti yetkilileri yanı sıra TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, CTP Milletvekili Armağan Candan, Güzelyurt Bağımsız Milletvekili Hasan Büyükoğlu, bazı sendika başkanları katıldı.

Anma töreninde konuşan İbrahim Koreli'nin kızı Zuhal Koreli, babasının “cesur, dürüst, onurlu, ilkeli” bir sendika lideri ve siyasetçi olduğunu belirterek, “öğretilerinin, barışçı, onurlu duruşunun herkesi kucaklayarak yollarını aydınlattığını” söyledi. Zuhal Koreli, babasının yolunda yürümeye devam edeceklerini belirtti.

TKP Genel Başkan Mehmet Çakıcı da, İbrahim Koreli’nin “onurlu ve şerefli bir mücadelenin sonunda geride çok önemli bir isim bıraktığını” söyledi.

“İşçinin yanında, adaletsizliğe karşı duruşundan dolayı haksızlık ve adaletsizlik yapmak isteyenlerin korkulu rüyası olan İbrahim Koreli'ye efsane sendikacı ismi verildiğini” anlatan Çakıcı, Koreli'nin TKP'den beş dönem milletvekilliği yaptığı dönemlerde de “cesurca adımlar” attığını hatırlattı.

Koreli'nin birleştirici kişiliğinden de bahseden Çakıcı, “ölümünün birinci yıl dönümünde solun farklı kesimlerini bugün bir araya getirdiğini” söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
“Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor 25 Eyl 2026 19:18 KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” 25 Eyl 2026 19:14 Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü 25 Eyl 2026 19:08 İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı 25 Eyl 2026 18:44 Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı 25 Eyl 2026 18:39 Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor 25 Eyl 2026 18:15 Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" 25 Eyl 2026 18:11 Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 25 Eyl 2026 18:05 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı 25 Eyl 2026 17:36