"Hümümetin yalan vaatlerinden ve çevirdiği oyundan artık bıktık"

Voice Kıbrıs Haber
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, belediyelere katkı paylarının yatırılmaması nedeniyle halen maaşını alamayan belediye emekçileri bulunduğunu belirterek pazartesi günü Meclis ve Başbakanlık önünde eylem yapacaklarını açıkladı.
Yalınkaya, "UBP-DP-YDP hükümetinin yalan vaatlerinden ve süreye oynamak için çevirdiği oyundan" artık bıktıklarını, bardağın taştığı süreçte tüm diyalog girişimlerinin de söylenen yalanlar nedeniyle çöktüğünü savundu.
Yalınkaya, BES Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta hükümet tarafından bizlere verilen söz üzerine belediyelere ödenecek katkı paylarının en geç geçtiğimiz Salı gününe kadar yatırılacağı söylenmişti. Ancak hafta bitiyor ve bu katkı payları yatmadığı için hala bugün maaşını alamayan belediye emekçileri evlerine ekmek götüremiyor." ifadelerine yer verdi.
Yalınkaya, "hükümete ve yalanlarına gereken cevabı vermek için" Pazartesi günü hem Meclis, hem de Başbakanlık önüne gideceklerini ve bu kez anlayışlı davranmayacaklarını kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti
Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı
Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor
Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir
İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli”
“Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu
Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem
Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti!


