Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Elektrikli Scooter'ların trafikte kullanım kuralları güncellendi Vadili'de "Yapay Zeka ile Geleceğe Hazır Ol" semineri düzenlendi Dünyadaki denizler, temmuz ayı için kaydedilen en yüksek sıcaklığa ulaştı Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil” Elektrikli Scooter'ların trafikte kullanım kuralları güncellendi Vadili'de "Yapay Zeka ile Geleceğe Hazır Ol" semineri düzenlendi Dünyadaki denizler, temmuz ayı için kaydedilen en yüksek sıcaklığa ulaştı Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) İsrail Gazze planını reddetti İsak ve Solomu’yu anma törenine Fidias’ın şortu eleştirilere yol açtı Nijer'de iki otobüsün çarpıştığı kazada 22 kişi hayatını kaybetti Çinli arkeologlar Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişi araştırıyor Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişki perspektifi Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nı alarma geçirdi Üstel "Fidan'ın açıklamaları Kıbrıs'ta gerçeklerin görmezden gelinemeyeceğini ortaya koydu" UBP'den Şenkul'a yanıt “Bizim işimiz sosyal medya fenomenliği değil”
Dolar
Euro
Sterlin

'Hükümeti hazırcılıktan vazgeçmeye davet ediyoruz'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Hükümeti hazırcılıktan vazgeçmeye davet ediyoruz'

Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga açıklama yaparak "Hükümeti hazırcılıktan vazgeçerek iç ve dış kaynak yaratmak için enerjisini harcamaya davet ediyoruz." dedi.

Açıklama şu şekilde: Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın, kamu çalışanları ile emeklilerin maaşlarında, daha da kesinti yapılabileceği yönünde ki ciddiyetsiz açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Hükümetin kaynak yaratma, ekonomik çarkın dönmesi için, alım gücünü arttırma yönünde çalışmak yerine, hazıra göz dikme düşüncesini reddediyoruz. Korona virüsle mücadele mutlak surette gereklidir. Ancak bu gerekçe ile kamu çalışanı ile emeklilerden yapılan asgari %25 kesinti zaten haksız ve adaletsizdir. Sn. Tatar ile Özersay’ın farklı açıklmalarını ise manidar buluyoruz. Bu uygulama ile, kesintiye uğrayan kesimler, bir yandan Bakanların ve piyasanın keyfi insafına terkedilmişlerdir. Geçim zorluğuna ve sefalete sürüklenmişlerdir. Bu Ülkede, düne kadar Turizm ve Gazinolar başta olmak üzere büyük kazançlar sağlayanların, korona virüsü karşısında, ellerini taşın altına koyup, fedakarlık yaptıklarına tanık olmadık. Tam aksine, Devlet’ten destek taleplerini sürdürüyorlar. Piyasa denetimine hiç önem vermiyorlar. Şartlar normalleşse bile, KKTC insanının alım gücü arttırılmaz ise, ekonomik çarkın döndürülmesi asla sağlanmayacaktır. Hükümeti güven verici ciddiyete çağırıyoruz. Bu nedenle KKTC Hükümetini, kamu çalışanları ile emekli maaşlarından yaptığı kesintilere son vermesini, yapılan kesinti toplamını süratle iade edilmesini talep ediyoruz. Bu süreçte tüm olumsuzluklara rağmen görevini layıkı ile yürüten Sağlık Bakanı ve tüm personeline, şükran ve desteğimizi vurgularız. Tüm kesimlerin alım güçlerinin enflasyona karşı, daha da artırılarak, özel  sektörün ve iç turizmin çarklarının zaman kaybetmeden döndürülerek, normalleşmeye katkı konulması şarttır. Hükümeti hazırcılıktan vazgeçerek iç ve dış kaynak yaratmak için enerjisini harcamaya davet ediyoruz." Voice of the Island)

Benzer haberler

Featured
Elektrikli Scooter'ların trafikte kullanım kuralları güncellendi 10 Ağu 2026 10:52 Vadili'de "Yapay Zeka ile Geleceğe Hazır Ol" semineri düzenlendi 10 Ağu 2026 10:42 Dünyadaki denizler, temmuz ayı için kaydedilen en yüksek sıcaklığa ulaştı 10 Ağu 2026 10:36 Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti 10 Ağu 2026 10:26 Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor 10 Ağu 2026 10:01 Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor 10 Ağu 2026 09:46 Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı 10 Ağu 2026 09:31 Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 10 Ağu 2026 09:06 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu 10 Ağu 2026 08:46