Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Hükümet salgın ile salgın ekonomisi üzerine yoğunlaşması gerek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Hükümet salgın ile salgın ekonomisi üzerine yoğunlaşması gerek"

Ekonomik Örgütler Platformu, yeni hükümet programında pek çok farklı alanda yapılması gereken işler sıralanmış olmakla birlikte, bunların hükümetin dikkatini dağıtmaması salgın ile salgın ekonomisi üzerine yoğunlaşması gerektiğini belirtti.

Ekonomik Örgütler Platformu yaptığı yazılı açıklamada, uzun süren hükümetsizlik döneminin yeni bir hükümet kurulmasıyla sonuçlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve hükümet programı ile ilgili çalışma ve demeçleri de yakından takip ettiklerini belirterek, yeni hükümet programında, Covid-19 salgını nedeniyle daralan ekonomiyi canlandırma hedefine vurgu yapılmasını olumlu bir gelişme ve yaklaşım olarak karşıladıklarını ifade etti.

Bugünün en önemli sorununun daralan ekonomiyi canlandırmak olduğunu dile getiren Platform, “Unutmamak gerekir ki salgın tehlikesinin atlatılmasından sonra da ekonomiyi canlandırmak için ciddi tedbirler alınmasına gerek duyulacağı ve bu konuda şimdiden yapılması gereken hazırlık çalışmaları olduğudur” dedi.

Ekonomik Örgütler Platformu açıklamasına şöyle devam etti;

“Hükümetsiz geçen günlerin yarattığı tahribatı gidermek zorunda olduğumuz dikkate alınarak yeni hükümetin zorunlu olmadıkça bürokrat değişimi yapmaması gerektiğinin de altını özenle çizmek istiyoruz. Hükümetin, yeni bürokrat atamaları ile zaman kaybetmemesi; bugüne kadar sağlanan birikimin heba edilmesine fırsat vermemesi, üzerinde önemle durulması gereken bir husustur.

Hükümet, ülkeyi  ekim-2021’de seçime götürme hedefi koyduğuna göre Seçim Yasası, Yurttaşlık Yasası ve Yerel Yönetimler Yasası gibi çıkarılması elzem yasaların bütün siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının anlayış birliği ile çıkarılması, toplumsal birliğin sağlanması ve yeni seçimlerin siyasi görüşlerin adil yarışına sahne olabilmesi bakımından önem taşıyacaktır.

Ekonomik Örgütler Platformu, yeni hükümetimizin çalışmalarına her aşamada katkı koymaya ve icraatlarının takipçisi olmaya devam edecektir”

Ekonomik Örgütler Platformu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nden oluşuyor.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-13 21:37:00 Patlayan roket için kritik karar 2026-06-13 21:32:00 Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00 KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor 2026-06-13 19:56:00 Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! 2026-06-13 19:51:00