"Hükümet Ankara'nın desteğiyle yüzdürülüyor"

Voice Kıbrıs Haber
Toplumcu Kurtuluş Partisi -Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümetin çökmüş olduğunu ve sadece Ankara’nın desteği ile yüzdürüldüğünü ileri sürdü.
Parti Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Mehmet Çakıcı, Ulusal Birlik Partisi-Yeniden Doğuş Partisi ve Demokrat Parti üçlü hükümeti Ankara’nın desteği ile ancak yüzdürülen, çökmüş ve tükenmiş bir hükümettir” dedi.
Çakıcı, UBP’nin kurultaya odaklandığını ve Lefkoşa’dan değil Ankara’dan yönetilen bir parti; YDP’nin ikiye bölünmüş bir parti; DP’nin de eski parti başkanı menfaatleri doğrultusunda dağılmış bir parti olduğunu iddia etti.
Halkın siyasilere güveninin kalmadığını, bunun en büyük nedeninin de verilen sözlerin yerine getirilmemesi olduğunu belirten Çakıcı, halkın da bu tür anlayışlara artık izin vermemesi gerektiğini kaydetti.
Çakıcı, "Bu dağınık yapıdan kurtulmanın tek yolunun erken seçimden geçtiği nihayet görüldü ve adımlar atılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
CTP, Girne’de milletvekili aday adaylarını tanıttı
Nöbetçi eczaneler (6 Ekim 2026)
Dağ yolu otomobil ve motosiklet türü araçlara kapatıldı
Yiğit “Bir şirkete milyonlarca doları vermek akla, mantığa, hakka, hukuka sığmaz”
KOOP-SEN’den grev uyarısı
Vadili Atatürk büstü ve çok amaçlı açık hava spor merkezinin açılışı yapıldı
Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugünkü gündemindekileri Genel Kurul'a sevk etti
Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı
Aradip’te ikinci güneş parkı inşa ediliyor



