Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ali Başman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı 249 kg et ve et ürünü imha edildi Öğrenciler, LTB Kızılbaş Parkı’nda zeytin hasadı yaptı YSK, erken seçimle ilgili yasak ve kuralları hatırlattı Gökhan köy yolundaki feci kazada 22 yaşındaki genç yaşamını yitirdi Üreticilere 15 Ekim'e kadar ek beyan süresi verildi Kaplıca bölgesindeki su ürünleri restoranları denetlendi: 4,5 kg su ürününe el konuldu YSK, milletvekilliği seçim takvimini açıkladı Küçücüğüm Okul Öncesi ve Etüt Merkezi öğrencileri Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nü ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erhürman "Biraz düşünmek, mantık ve muhakeme yeterli" Tuğcu “Dört sendika El-Sen’e fiziki destek verecek” Telekomünikasyon Dairesi’nden borç kapatma uyarısı Önceki ses kayıtlarında gemideki arızalara ilişkin konuşmalar tespit edildi Harvard'da bir ilk : Kıbrıslı Türk Prof Dr. Rıfat Atun dekan oldu Güney'de Sivil Koruma Mekanizması yasa tasarısı tartışma yarattı Bisiklet yarışı nedeniyle pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak Fitto “Kıbrıs sorunu çözülmeden Doğu Akdeniz’deki gerginlik kalıcı şekilde azalmayacak” Kontrolsüzce savrulan araç beton bariyerlere çarparak durabildi Arama çalışmalarında ulaşılan üç naaşın kimliği belirlendi KTTB, Dünya Tabipler Birliği’nin 77. Genel Kurulu’na katıldı Ali Başman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı 249 kg et ve et ürünü imha edildi Öğrenciler, LTB Kızılbaş Parkı’nda zeytin hasadı yaptı YSK, erken seçimle ilgili yasak ve kuralları hatırlattı Gökhan köy yolundaki feci kazada 22 yaşındaki genç yaşamını yitirdi Üreticilere 15 Ekim'e kadar ek beyan süresi verildi Kaplıca bölgesindeki su ürünleri restoranları denetlendi: 4,5 kg su ürününe el konuldu YSK, milletvekilliği seçim takvimini açıkladı Küçücüğüm Okul Öncesi ve Etüt Merkezi öğrencileri Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nü ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erhürman "Biraz düşünmek, mantık ve muhakeme yeterli" Tuğcu “Dört sendika El-Sen’e fiziki destek verecek” Telekomünikasyon Dairesi’nden borç kapatma uyarısı Önceki ses kayıtlarında gemideki arızalara ilişkin konuşmalar tespit edildi Harvard'da bir ilk : Kıbrıslı Türk Prof Dr. Rıfat Atun dekan oldu Güney'de Sivil Koruma Mekanizması yasa tasarısı tartışma yarattı Bisiklet yarışı nedeniyle pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak Fitto “Kıbrıs sorunu çözülmeden Doğu Akdeniz’deki gerginlik kalıcı şekilde azalmayacak” Kontrolsüzce savrulan araç beton bariyerlere çarparak durabildi Arama çalışmalarında ulaşılan üç naaşın kimliği belirlendi KTTB, Dünya Tabipler Birliği’nin 77. Genel Kurulu’na katıldı
Dolar —
Euro —
Sterlin —

HTKS'den Özersay’a açık mektup

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
HTKS'den Özersay’a açık mektup
Reklam
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklama yaparak KKTC Başbakan Yardımcısı Ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'a seslendi.
Kapısız Özersay'a yazdığı mektupta "Hergün “Doğu Akdenizdeki haklarımız, Denizlerdeki Egemenliğimiz” diye demeçler verirken, yıllardır Hava Sahasında sağlamış olduğumuz ve uluslarası topluma resmen olmasa da fiilen kabul ettirdiğimiz varlığımız için hiçbirşey ortaya koymuyor olmanızı hayretle izliyoruz" dedi Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a açık mektup, İçinden geçtiğimiz günlerde Doğu Akdenizde yaşanan gerginlikler ve münhasır ekonomik bölge tartışmaları hepimizin malumudur. Bu noktada sizin açıklamalarınızdan anladığımız kadarıyla Doğu Akdenizde fiili güç dengesini sağlamak ve Kıbrıs Adasının etrafındaki sularda fiziksel varlık denkliği kurmak politikası gütmektesiniz. Hergün “Doğu Akdenizdeki haklarımız, Denizlerdeki Egemenliğimiz” diye demeçler verirken, yıllardır Hava Sahasında sağlamış olduğumuz ve uluslarası topluma resmen olmasa da fiilen kabul ettirdiğimiz varlığımız için hiçbirşey ortaya koymuyor olmanızı hayretle izliyoruz. Yıllardır “Ercan Tavsiyeli Hava Sahası” olarak adlandırılan bölgede uluslarası hizmet vermekte olan Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi çok yakında hizmet veremez duruma gelecektir. İktidara geldiğiniz günden beridir bu konu Ulaştıma Bakanlığıyla defalarca konşulmasına rağmen, böyle stratejik bir konuda bilginiz olmadığına ihtimal vermiyor ve yakın gelecekte yaşanacak olanlala ilgili sorularımızı aşağıda madde madde özetliyoruz.
  1.   Hava Trafik Kontrol Merkezine 5 yılda 45 kişilik münhal açıldığını ama şu anda çalışan sayısının bu sayının altında olduğunu biliyor musunuz?
  2. Hava Trafik Kontrol Şubesinde bu sayının önümüzdeki 2 yıl içerisinde emeklilik ve ayrılanlarla 40’a düşeceğini biliyor musunuz? Şube çalışanlarının sürekli başka münhallere başvurduğu malumunuz mu?
  3. Personelin sürekli olarak ek mesai çalışmak zorunda kaldığını, bunun yarattığı yorgunluğun uçuş güvenliği konusunda risk teşkil ettiğini biliyor musunuz?
  4. Defalarca tabi olunan mevcut yasaların Hava Trafik Kontrol Merkezinin çalışmasını engellediğini anlatmamıza rağmen bu konuda hiçbir somut adım atılmadğını biliyor musunuz?
  5. Personel sayısı hergün erirken Hava Sahasında hizmet veremez duruma geldiğimizde Lefkoşanın kuzeyinden Türkiyenin 12 mil açıklarına kadar olan bölgede kontrolü tamamen elimizden kaybedeceğimizin farkında mısınız? Bu durum oluşunca Türk askeri uçaklarının, insansız hava araçlarının, sondaj gemilerine ikmal yapan helikopterlerin hizmet alacağı bir birim kalmayacağını algılayabiliyor musunuz?
Yukakarıda yazılanların farkındaysanız niye bu konuda hiçbir tedbir almıyor sadece eylemlerimizi yasaklayan kararlar üretiyorsunuz? Hava Sahasındaki eşitlik sizin için hiçbir anlam ifade etmiyor mu? Personel eksikliği kaynaklı riskler artarak devam ederken yaşanacak herhangi bir kaza-kırım hadisesinin uluslarası arenada bizi sokacağı durumları anlayabiliyor musunuz? KKTC’nin uluslarası hizmet veren tek birimi eriyip biterken ve kapanma noktasına doğru hızla yol alırken, insan canı tehlikeye girmeye yüz tutmuşken bu konuda yapacaklarınız ve çözüm önerilieriniz nelerdir? Saygılarımızla.     

Benzer haberler

Featured
Ali Başman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı 9 Eki 2026 15:45 249 kg et ve et ürünü imha edildi 9 Eki 2026 15:41 Öğrenciler, LTB Kızılbaş Parkı’nda zeytin hasadı yaptı 9 Eki 2026 15:36 YSK, erken seçimle ilgili yasak ve kuralları hatırlattı 9 Eki 2026 15:30 Gökhan köy yolundaki feci kazada 22 yaşındaki genç yaşamını yitirdi 9 Eki 2026 15:17 Üreticilere 15 Ekim'e kadar ek beyan süresi verildi 9 Eki 2026 15:13 Kaplıca bölgesindeki su ürünleri restoranları denetlendi: 4,5 kg su ürününe el konuldu 9 Eki 2026 15:06 YSK, milletvekilliği seçim takvimini açıkladı 9 Eki 2026 15:03 Küçücüğüm Okul Öncesi ve Etüt Merkezi öğrencileri Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nü ziyaret etti 9 Eki 2026 14:57