Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Borsa günü yatay seyirle tamamladı Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız” Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Borsa günü yatay seyirle tamamladı Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu Yüksekbaş “Ülkenin yönetimine talibiz” Şenkul “Çarşımızı daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getiriyoruz” Trump'tan İran'a tehdit "Bedelini ödemek zorunda kalacaklar" Çiftçi “İnşallah karşılıklı atacağımız adımlarla, bu iş birliğini, güç birliğini daha da geliştirmiş, pekiştirmiş olacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Hristofyas'ın cenaze töreni Salı günü yapılıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Hristofyas'ın cenaze töreni Salı günü yapılıyor

Kıbrıs Cumhuriyeti eski Başkanı Dimitris Hristofyas, bir süredir tedavi gördüğü Lefkoşa Rum Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde, dün saat 18.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Hristofyas’ın ölüm haberi, bugünkü Rum gazetelerinin manşetlerinde yer alırken, başta Kıbrıs cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ve AKEL camiası olmak üzere, Kıbrıs Cumhuriyeti siyasi cephesinden birçok taziye mesajı da haberlere yansıdı. Filleftheros gazetesi “Dimitris Hristofyas Aramızdan Ayrıldı… Eski Başkan 72 Yaşında Hayata Veda Etti” başlık ve spotuyla verdiği haberinde, Hristofyas’ın ölümüyle ilgili “Kıbrıs’ın ilk solcu Başkanı hayattan ayrıldı” ifadesini öne çıkararak, Hristofyas’ın ölümünün herkesi yasa boğduğunu yazdı. Gazete, Brüksel’de bulunan Anastasiadis’in taziye mesajı yayınlayarak, Hristofyas’ın ölümü nedeniyle derin üzüntü duyduğunu dile getirdiğini ve Hristofyas ile paralel yoldan, ama her zaman memleketin iyiliği için gittiklerini belirttiğini yazdı. Anastasiadis mesajında, Hristofyas’ın sağlık sorunları nedeniyle ne kadar çile çektiğini bildiğini ve toprağının hafif olmasını ümit ettiğini kaydederek, ailesine taziyelerini iletti. Gazete, AKEL Merkez Komitesi’nin ise açıklamasında, Hristofyas’ın ölümü nedeniyle derin üzüntü duyduklarını kaydederek, eşi Elsi Hristofyas ve tüm ailesine taziyelerini ilettiğini yazdı. Habere göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise mesajında, Hristofyas’ın Kıbrıs Rum halkı için gerçek bir lider ve Sol’un büyük mücadelecisi olduğunu; toplumsal mücadelelerde ve özellikle de Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için verilen mücadelelerde başı çektiğini kaydetti ve çalışmalarının geleceğe ışık tutacağını belirtti. Haberde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajına da yer verildi. Haber, Politis gazetesinde “İlk Solcu Başkan Tarihe Geçti… Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Dün 17.36’da Hayatını Kaybetti” başlık ve spotuyla, Haravgi gazetesinde de “İyi Yolcuklar Dimitri” başlıklarıyla yansıtıldı. CENAZE TÖRENİ SALI GÜNÜ Bu arada, Rum haber kaynaklarına göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, bu sabahki Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu toplantısının akabinde, Hristofyas’ın cenaze törenin Salı günü saat 17.00’de, Strovolo’daki “Ayia Sofia Kilisesi”nde gerçekleştirileceğini açıkladı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı 2026-06-10 20:31:00 Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti 2026-06-10 20:26:00 Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı 2026-06-10 20:11:00 Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” 2026-06-10 19:31:00 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 2026-06-10 18:57:00 Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 2026-06-10 18:48:00 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi 2026-06-10 18:35:00 KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı 2026-06-10 18:17:00 ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor 2026-06-10 18:00:00