Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu Üstel “Felakette sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ortaya koydu” Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim" Üstel “Naaşların kimliklerinin belirlenmesi için DNA incelemelerinden yararlanılacak” Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var Gazimağusa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları yapılacak Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var Tesla, sürücüsüz taksisini hizmete sundu Üstel “Felakette sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ortaya koydu” Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim" Üstel “Naaşların kimliklerinin belirlenmesi için DNA incelemelerinden yararlanılacak”
Dolar
Euro
Sterlin

Başkanlık seçiminin ikinci turunda zafer Hristodulidis'in

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Başkanlık seçiminin ikinci turunda zafer Hristodulidis'in
Reklam

Güney Kıbrıs’ın yeni lideri Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorunundaki çıkmazı kırmak ve diyaloğu yeniden başlatmak hedefinin bulunduğunu söyledi.

Hristodulidis , sahada, kurumlarda ve ekonomide yeniden birleşmiş bir Kıbrıs arzuladığını belirterek “ En büyük önceliğimiz Türk işgalinin sona ermesi ve vatanımızın yeniden birleşmesidir. Çıkmazı kırmak için her şeyi yapacağım. Kıbrıs sorununun çözümü için gerekli koşulları yaratmak üzere diyaloğu yeniden başlatmak ve çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir çözüm bulmak hedefimdir’dedi.

Güney Kıbrıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan zaferle çıkan Hristodulidis dün akşam gerçekleştirilen törende konuştu.

Hristodulidis konuşmasında birlik mesajı vererek, Kıbrıs sorununun çözümü ile yeni hükümetin önceliklerine odaklandı.

Hristodulidis konuşmasının başlangıcında "Bu gece güveninize layık olmak, istisnasız ve ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlara güvenlik ve refah koşulları sunan özgür bir ülke yaratmak için söz veriyorum" diyerek destekçilerine seslendi. "Beni onurlandırdıkları için Kıbrıs halkına teşekkür ediyorum. Çabalarımıza destek veren siyasi güçlere teşekkür ediyorum" diyen Hristodulidis, ailesine de destekleri için şükranlarını sundu.

Hristodulidis şöyle devam etti: "Ben tüm Kıbrıslıların Cumhurbaşkanı olacağım. Bu akşam, ülkemizin, vatanımızın ve Kıbrıs'ımızın iyiliği için güçlerimizi birleştirmeye hazır olduğumuza dair samimi bir işbirliği mesajı gönderiyorum. Solun büyük partisi AKEL'e, sayın Andreas Mavroyiannis’e de sonsuz saygılarımı sunuyorum.

Averof Neofytou ile görüştüm ve tebrik mesajını aldım. Ona içtenlikle teşekkür ediyorum. Mümkün olan en kısa sürede onunla görüşmeye çalışacağım. Ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades'e teşekkürlerimi sunuyorum".

“KIBRISLI TÜRK YURTTAŞLARIMIZIN ACILARINI PAYLAŞIYORUM”

Konuşması çerçevesinde Kıbrıs sorununa değinen Hristodulidis şunları kaydetti: "En büyük önceliğim Türk işgalinin sona ermesi ve vatanımızın yeniden birleşmesidir. Çıkmazı kırmak için her şeyi yapacağım. Kıbrıs sorununun çözümü için gerekli koşulları yaratmak üzere diyaloğu yeniden başlatmak ve çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir çözüm bulmak hedefimdir. Sahada, kurumlarda ve ekonomide yeniden birleşmiş bir ülke ile Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler, Maronitler, Ermeniler ve Latinler olmak üzere tüm meşru sakinlerinin haklarına saygı gösteren bir vatan arzuluyorum. Bu akşam özellikle son günlerde zor günler geçiren Kıbrıslı Türk yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum. Acılarını paylaşıyor ve yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Mevcut durumun Kıbrıs sorununa çözüm olamayacağını bir kez daha ifade etmek isterim. Ülkemizin geleceği bu olamaz. Kıbrıs, Avrupa Birliği'ndeki son bölünmüş devlet olamaz.

Az önce Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile görüştüm. Yunanistan bizim desteğimiz ve kendi çıkarlarını gözeten bir müttefikimizdir. Emin olmanızı isterim ki ikili ilişkilerimiz tüm alanlarda daha da güçlendirilecektir. Bu akşam ayrıca, Avrupa Parlamentosu Başkanı ve Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Senatör Menéndez ve Orta Doğu'dan diğer şahsiyetlerle de temaslarım oldu. Avrupalı yönelimimiz bizim değişmez pusulamızdır. Bu yönelim daha da güçlendirilecektir. Aynı zamanda tüm bölge ülkeleriyle ve işgalin sona erdirilmesinde ve Kıbrıs sorununun çözümünde önemli rol oynayabilecek tüm güçlerle ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Birleşmiş Milletlerin mutabık kalınan çerçevesi dahilinde, daima Avrupa Birliği'nin ilke ve değerlerine tam saygı göstererek hareket edeceğiz".

“GENİŞ TOPLUMSAL KABUL GÖREN HÜKÜMET KURMAYA KARARLIYIM”

Christodoulides iç meselelerle ilgili şu mesajları verdi: "Vizyonu olan bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmaya hazırım. Tüm siyasi partilerden yetkin kişilerle geniş toplumsal kabul gören bir hükümet kurmaya kararlıyım. Ulusal birlik tarihsel bir gerekliliktir. Amacım kapsayıcı bir topluma ulaşmak. Dışa dönüklükle büyüyen bir ekonomiyi, esnek, verimli, vatandaş dostu bir devleti, adalet ve hesap verebilirliği hedefliyorum".

Hristodulidis "yasa dışı göçmenler için cazip bir yer olmayacak" mesajını vererek konuşmasını fırsat eşitliğine ve kalkınmaya, aile ve gençlerin sorunlarına öncelik veren ve Genel Sağlık Sisteminin güçlendirilmesini hedefleyen yeni hükümet " mesajı ile sonlandırdı. (Kaynak KHA)

Benzer haberler

Featured
Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor 6 Eyl 2026 09:44 Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) 6 Eyl 2026 09:40 Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) 6 Eyl 2026 09:20 Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 5 Eyl 2026 21:49 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! 5 Eyl 2026 21:35 Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü 5 Eyl 2026 21:29 Veli Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! 5 Eyl 2026 21:27 Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti 5 Eyl 2026 21:13 Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı 5 Eyl 2026 20:53