"Hristodulidis, Guterres'e üç evet, bir de hayır demesi gerek"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Rum basınında bugün yer alan bir analizde, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak üç evet, bir de hayır demesi gerektiği ifade edildi.
Alithia gazetesinde yer alan ve “gazetenin özel işbirlikçisi” olarak belirtilen bir kişi tarafından kaleme alınan analizde, özetle, Nikos Hristodulidis’in, Kıbrıs sorununu gerçekten çıkmazdan kurtarmak istiyor ve bölünmenin kesin hale gelmesiyle suçlanmamak istiyorsa, bir seçeneği olduğu belirtildi.
Bu seçeneğin Hristodulidis’in yarın BM Genel Sekreterine bir mektup göndererek üç evet, bir de hayır demesi olduğunu yazan gazete, Hristodulidis’in Guterres çerçevesi, zaman takvimleri ve hakemliğe evet, referandumlara ise hayır demesi gerektiğine işaret etti.
Analizde, Hristodulidis’in en kötü durumda KKTC’ye uygulanan izolasyonun kaldırılmasını önleyeceği, en iyi durumda ise Guterres çerçevesi temelinde bir anlaşmayı yoluna koyacağı ifade edilirken, Hristodulidis’in Kıbrıs sorununda bir dinamik meydana getirmemesi halinde sorunun unutulacağı, Kıbrıs Rum hükümetinin ise emeklilik maaşları, ödenekler aynı zamanda sayısız hata ve tercihle ömür tüketeceği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Nijerya Ebola salgını nedeniyle yüksek alarm durumuna geçti
Guterres "Tahrip olmuş ve sağlıksız bir gezegende kalkınma olamaz"
Dev El Nino: 6 ay içinde 450 binden fazla ölüm öngörülüyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Eylül 2026)
İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda "diplomasiye hazırız ancak savaştan korkmuyoruz" mesajı verdi
23 bin yıllık ayak izleri: İlk insanlar dev mamutlarla birlikte yürümüş
Borsa günü yüzde 0,40 değer kazanarak tamamladı
Gazimağusa'da robotik ve yazılım tanıtım etkinliği düzenleniyor
Yeltekin “Haber ihbar kabul edilip, soruşturma açılmalı”



