Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Borsa günü yüzde 0,78 düşüşle tamamladı Üstel "İki seçimi aynı anda yaparak siyasi istikrarın devamını sağlayacağız" YouTube para kazanma şartlarını zorlaştırıyor Tayvan'da son bir haftada Covid-19 kaynaklı 14 ölüm kaydedildi Toyota 500 binden fazla aracı geri çağırıyor Sağlık Bakanlığı’ndan kan bağışı çağrısı Reşat Kansoy, CTP’nin Güzelyurt Belediye Başkan adayı oldu Nöbetçi eczaneler (11 Ağustos 2026) Turgay Deniz "Hayat pahalılığının nedeni uygulanan politikalardır" Dinçyürek “Sağlıkta teknoloji yatırımları 20 milyon euroyu aştı” Suriye mahkemesi Beşar Esad’ı idama mahkum etti Öztürkler “Terörsüz Türkiye büyük bir vizyon” Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması'nda sanatçılar eserleri üzerinde çalışıyor Lefkoşa/Alayköy Başar Sokak'ta trafik kontrollü şekilde sağlanacak Kültür Dairesi Müdürü Akın, Ankara’da temaslarda bulundu Lefke'de harup ve zeytin hasadı tarihleri açıklandı DAÜ’de yatay geçiş başvuruları devam ediyor İncirli "Meclis Genel Kurulu’nu "Toplum Güvenliği" gündemi ile olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" Haftalık trafik bilançosu ağır: 1 kişi öldü, 27 kişi yaralandı Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanacak Borsa günü yüzde 0,78 düşüşle tamamladı Üstel "İki seçimi aynı anda yaparak siyasi istikrarın devamını sağlayacağız" YouTube para kazanma şartlarını zorlaştırıyor Tayvan'da son bir haftada Covid-19 kaynaklı 14 ölüm kaydedildi Toyota 500 binden fazla aracı geri çağırıyor Sağlık Bakanlığı’ndan kan bağışı çağrısı Reşat Kansoy, CTP’nin Güzelyurt Belediye Başkan adayı oldu Nöbetçi eczaneler (11 Ağustos 2026) Turgay Deniz "Hayat pahalılığının nedeni uygulanan politikalardır" Dinçyürek “Sağlıkta teknoloji yatırımları 20 milyon euroyu aştı” Suriye mahkemesi Beşar Esad’ı idama mahkum etti Öztürkler “Terörsüz Türkiye büyük bir vizyon” Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması'nda sanatçılar eserleri üzerinde çalışıyor Lefkoşa/Alayköy Başar Sokak'ta trafik kontrollü şekilde sağlanacak Kültür Dairesi Müdürü Akın, Ankara’da temaslarda bulundu Lefke'de harup ve zeytin hasadı tarihleri açıklandı DAÜ’de yatay geçiş başvuruları devam ediyor İncirli "Meclis Genel Kurulu’nu "Toplum Güvenliği" gündemi ile olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" Haftalık trafik bilançosu ağır: 1 kişi öldü, 27 kişi yaralandı Lefkoşa'da bazı sokaklarda asfaltlama çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanacak
Dolar
Euro
Sterlin

Hristodulidis Gazze’ye ilişkin önerilerini AB’nin gündemine getirecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in, Gazze’deki ateşkes süreci ve sonrasına ilişkin öneri hakkında Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa ve Avrupa Halk Partisi (AHP) üyelerini bilgilendirdiği, MED-9 ve Avrupa Konseyi toplantılarında ise önerileri hakkında bilgi aktaracağı ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi: “Öneri Avrupa Konseyi ve MED-9’a Gidiyor” başlığı altında verdiği haberinde, Gazze’de ateşkesin sağlanmasının ardından yaşanacak sürece ilişkin Kıbrıs Rum tarafının önerilerinin Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis tarafından AB’nin gündemine taşınacağını yazdı.

Gazete, Kıbrıslı Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in dün yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’in dün Avrupa Halk Partisi (AHP) mensubu devlet ve hükümet başkanlarını Gazze önerisi konusunda bilgilendirdiğini açıkladığını yazdı.

Habere göre, AHP üyesi devlet ve hükümet başkanlarının dün gerçekleştirdikleri telekonferansta konuşan Hristodulidis, Kıbrıs Rum hükümetinin Gazze’ye ilişkin altı maddelik önerisine değinerek öneriyi Avrupa Konseyi zirvesinde AB üyesi ülkelerin gündemine de getireceğini ifade etti.

Hristodulidis ayrıca, Güney Kıbrıs’ın 2026 yılının ilk 6 aylındaki dönem başkanlığının, Gazze’deki anlaşmanın uygulanması da dahil olmak üzere bölgedeki gelişmelerde AB’nin üstlenmesi gereken rolü ileri götürebilmesine katkı sağlayacağını da iddia etti.

Gazete, AB Komisyonu başkanının ise Hristodulidis’e teşekkürlerini dile getirdiğini ve öneri metnini, AB üyesi Akdeniz ülkelerinin oluşturduğu MED-9 toplantısında da gündeme getirme niyetini ortaya koyduğunu vurguladı.

Gazete ayrıca, Hristodulidis’in 23 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi toplantısı çerçevesinde dün Konsey Başkanı Atonio Costa’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini yazdı.

Görüşmenin ana konusunun Orta Doğu’daki gelişmeler olduğunu ve gerek Hristodulidis gerekse Costa’nın, Gazze anlaşmasının biran önce uygulamaya konması gerektiğine vurgu yaptıklarını aktaran gazete, Hristodulidis’in ayrıca, Kıbrıs Rum tarafının önerisi hakkında da Costa’yı bilgilendirdiğini vurguladı.

Kıbrıslı Rum Sözcü, Hristodulidis’in öneriyi Avrupa Konseyi Zirvesi’nde AB liderlerine ayrıntılı şekilde anlatma niyetinde olduğunu da ifade etti.

Öte yandan gazete bir diğer haberinde ise, Gazze için gerçekleştirilen seminere Güney Kıbrıs’ın katılımına ilişkin yorumsal bir habere yer verdi.

Gazete, Şarm El Şeyh kentinde gerçekleştirilen zirveye Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın katılımının Mısır’ın imtiyazıyla gerçekleştiğini, Mısır’ın Yunanistan ve Güney Kıbrıs gibi bölgede önemli rol üstlenen ülkelerin zirve dışında kalmalarını istemediğini iddia etti.

Haberde, zirvenin ABD ile Mısır tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiği ve davetlilerin, her iki ülkenin de onayıyla geldikleri iddia edilirken Mısır’ın talep etmesine karşın ABD’nin de Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a onay verdiği de öne sürüldü.

Benzer haberler

Featured
Borsa günü yüzde 0,78 düşüşle tamamladı 11 Ağu 2026 19:55 Üstel "İki seçimi aynı anda yaparak siyasi istikrarın devamını sağlayacağız" 11 Ağu 2026 19:46 YouTube para kazanma şartlarını zorlaştırıyor 11 Ağu 2026 19:00 Tayvan'da son bir haftada Covid-19 kaynaklı 14 ölüm kaydedildi 11 Ağu 2026 18:53 Toyota 500 binden fazla aracı geri çağırıyor 11 Ağu 2026 18:46 Sağlık Bakanlığı’ndan kan bağışı çağrısı 11 Ağu 2026 18:00 Reşat Kansoy, CTP’nin Güzelyurt Belediye Başkan adayı oldu 11 Ağu 2026 17:27 Nöbetçi eczaneler (11 Ağustos 2026) 11 Ağu 2026 17:12 Turgay Deniz "Hayat pahalılığının nedeni uygulanan politikalardır" 11 Ağu 2026 16:19