Hristodulidis, bugün yemin ederek görevi devraldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ta 12 Şubat 2023 Pazar günü gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin ikinci turundan zaferle çıkan Nikos Hristodulidis, bugün Kıbrıs Rum Meclisi’nde gerçekleştirilen törende yemin etti.
Rum haber kaynaklarına göre, yeni Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis bugün saat 11:30’da Kıbrıs Rum Meclisi’nde yemin etti.
Kıbrıslı Rum lider, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada özetle, tüm siyasi çevrelerle işbirliği içerisinde bulunacağını, Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi’nin düzeyini yükselteceğini ve Yunanistan ile ilişkileri sıkılaştıracağını belirtirken Kıbrıs sorununa da değindi.
Hristodulidis, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la gerçekleştirdiği görüşmede “mevcut durumun Kıbrıs sorununun çözümünü teşkil edemeyeceğini ilettiğini” belirttiği konuşmasında, Kıbrıs sorununa “iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde bir çözüm bulunması için müzakerelerin başlaması adına her şeyi yapacağını” ifade etti.
Konuşmasını tamamlamasının ardından Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Anita Dimitriu’nun meclisteki odasında, mecliste yer alan siyasi partilere mensup milletvekillerinin tebriklerini de kabul eden Hristodulidis, daha sonra Başkanlık Sarayı’na hareket ederek, eski başkan Nikos Anastasiadis’ten görevi devraldı.
Anastasiadis görev teslim töreni sırasında yaptığı konuşmada Hristodulidis’i tebrik ederek başarılı olacağından emin olduğunu dile getirdi.
Hristodulidis ise uzun yıllar birlikte çalıştığı Anastasiadis’e teşekkürlerini dile getirdi.
Benzer haberler
Featured
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek
KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur"
Aysel Alihan son yolculuğuna uğurlandı
Borsa günü yüzde 0,13 değer kazanarak tamamladı
Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Cem Akaş, oğlunun ölümünden 6 gün sonra hayatını kaybetti
Çeler "TDP'nin Meclis dışında olduğu beş yıllık süreçte denge ve denetim mekanizması zayıfladı"
Denktaş “Reklama çıkacak imkânımız yok ama insan içine çıkacak yüzümüz var”




