Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Hibe Programları kapsamında 78 kişiye destek!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Hibe Programları kapsamında 78 kişiye destek!
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği 2017 Yılı Sanayi, Turizm Ve Tarım Hibe Programları kapsamında destek almaya hak kazanan 78 kişiye sertifikaları düzenlene törenle verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nde yer alan törende konuşan Büyükelçi Derya Kanbay, Çukurova Kalkınma Ajansı öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs'ta girişimcilik ve üretimi desteklemek üzere uygulamaya koyduğu hibe programında 78 projenin başarılı olduğunu kaydetti. Kanbay, ekonomiyi daha canlı hale getirebilmek, rekabet edebilirliliği artırmak, dış dünyaya daha güçlü ulaşılabilmesini sağlamak ve Kuzey Kıbrıs halkına daha mutlu yarınlar sunabilmek için Kuzey Kıbrıs devleti ile işbirliği içinde çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Başvurularda başarılı bulunan progje sayısının oransal olarak düşük olduğunu belirten Büyükelçiş Kanbay, “bu oranın ve kaynakların daha da artmasını ve bu kaynakların daha fazlasının üretim ve kalkınma olarak geri dönmesini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu. Kredilere müracaatta bazı kolaylıklar ve destekler sağlanması gerektiğini belirten Kanbay, fırsat eşitsizliğini giderecek bazı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Gecede konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de Kuzey Kıbrıs ekonomisine verilen bu destek için teşekkür etti. Nami “Doğru programlarla ne kadar güzel işler başarılabildiğini bu vesile ile görmüş oluyoruz. Rakam çok büyük olmayabilir ancak etkisi ve ulaştığı kesimler çok” dedi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de, Türkiye cumhuriyetinin sağladığı hiberler ile girişimcilerin önünün açılmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Hibe desteklerine erişim kolaylaştırılması ve başvuru koşullarının sadeleştirilmesinin önemine işaret eden Şahali, sağlanan desteklerin istihdama pozitif etki yapması dileğinde bulundu. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Türkiye Cumhuriyetine Kuzey Kıbrıs  turizmine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti. Turizmde önemli adımlar atıldığını belirten Ataoğlu, katkı koyan herkesi tebrik etti. Konuşmaların ardından başarılı olan başvuru sahiplerine belgeleri verildi.  2017 yılında gerçekleştirilen Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı, Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği almak üzere başvuruda bulunan 196 kişiden 78’i hibe almaya hak kazandı. Türkiye büyükelçiliğinden verilen bilgiye göre program kapsamında 15 milyon 700 bin TL hibe verildi.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23