Hellim tescili için çabalar sürüyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Tarım Bakanı Kostas Kadis Hellim dosyasını sonuçlandırmak için AB’deki yetkili komiserler ile ortak toplantı ayarlanmasını beklediklerini açıkladı.
Hellim dosyasının tamamlanmamış (menşei korumalı ürün olarak tescil edilmemiş) olması kaygısıyla AB ile Kanada arasındaki kapsamlı ekonomik ve ticari anlaşmaya Kıbrıs Rum Meclisi genel kurulundan onay çıkmamıştı.
Alithia’nın “Hellim İçin Bastırıyoruz” başlıklı haberine göre Kadis, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos ile AB-Kanada anlaşması ve Hellim konusunu görüştüklerini belirtti. AB’deki yetkili komiteler ile ortak toplantı ayarlanmasını beklediklerini anlatan Kadis Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de meseleyi Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula fon der Layen’e götürdüğünü hatırlattı.
Kadis “tescil çabaları devam ediyor ve çok yakında Avrupa Komisyonu ile bir anlaşmaya varmayı umuyoruz ki bu anlaşma Kıbrıs’ın ve halkının sadece menfaatine olacak” ifadelerini kullandı.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Ülkemizin sevilen sanatçılarından Mehmet Can hayatını kaybetti
Suriyeli çocuklar barış mesajını 10 metrelik resimle anlattı
Fenerbahçe 8 fark attı, kulüp tarihinde bir ilk yaşandı
Pakistan’da tutuklu eski Başbakan Khan’ın kardeşi gözaltına alındı
Trump "Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak"
İtalya hükümeti, yabancı öğrenci sayısı ve başörtüsü yasağı için yasa tasarısı hazırlıyor
Robotlar için ambulans gerçek oldu
Sisi'den ABD-İran krizinin sona erdirilmesi için kapsamlı anlaşma çağrısı
Tatlısu Harnup Festivali'nde Sembolik Plaj Güreşleri yapıldı



