Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bine yaklaştı

Voice Kıbrıs Haber
Haiti açıklarında cumartesi günü meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 1941'e yükseldi, yaralı sayısı ise 9 bin 900'ü aştı.
Yetkililer, şiddetli sarsıntı nedeniyle şimdiye kadar 60 binden fazla evin yıkıldığını, 76 bin ev ile çok sayıda kamu binasının hasar gördüğünü belirterek, enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Haiti Sivil Savunma Ajansı, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 1941'e çıktığını, yaralı sayısının ise 6 bin 900'ü geçtiğini belirtti.
Ülkeye uluslararası yardımlar kapsamında ABD'den uzman arama kurtarma ekibinin gelmesinin yanı sıra Meksika'dan 15,4 ton yiyecek, ilaç ve su dahil bazı yardımlar ulaştığı bilgisi paylaşıldı.
Büyük yıkım ve sarsıntıya maruz kalan ülke yönetimi, uluslararası yardım çağrısında bulunmuştu.
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), 7,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Saint-Jean-du-Sud'un 12 kilometre kuzeydoğusu olduğunu duyurmuştu.
Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'de hissedilen depremin ardından halk panikle sokaklara dökülmüştü.
USGS, yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin ardından yapılan tsunami uyarısını bir süre sonra kaldırmıştı.
Bölgeye arama kurtarma çalışmaları için ekiplerin yönlendirildiği belirtilmişti.
Haiti Başbakanı Ariel Henry, yaptığı açıklamada, depremde geniş çapta hasar meydana geldiğini ifade etmişti.
Henry, ülkede bir aylık olağanüstü hal ilan edildiğini duyurmuştu.
HAİTİ'DE 2010'DA MEYDANA GELEN DEPREM
Dünyada son yüzyıl içinde en fazla ölüme yol açan depremlerden biri 12 Ocak 2010'da Haiti'de yaşandı.
Ülkenin güneyinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde resmi rakamlara göre 316 bin kişi öldü, 300 bin kişi yaralandı.
Büyük yıkıma neden olan depremde 1,3 milyon kişi evsiz kaldı.
(AA)
Benzer haberler
Dünya
Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü
İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı
İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz"
İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi
"Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Fransa'daki makarnalarda ağır metal tehlikesi
Yunanistan'da bir haftada Batı Nil virüsü nedeniyle 6 kişi öldü
Noktalı desenlerle tanınan Japon sanatçı Yayoi Kusama hayatını kaybetti
El Salvador'da, El Nino kaynaklı iklim olayları nedeniyle "kırmızı alarm" ilan edildi


