"Hastalar tedavi almakta zorlanıyor"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Multiple Skleroz Derneği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesindeki Noroloji Servisinin halen karantina maksatlı kullanılmasından dolayı MS hastalarının tedavi almakta zorlandığını belirtti.
Kıbrıs Türk Multiple Skleroz Derneği Başkanı Sibel Hançerli, Şubat 2020’den beridir Noroloji Servisi’nin covid-19 salgını kapsamında karantina odası olarak kullanıldığına işaret etti ve “Belli aralıklarla, yatış yaparak damardan aldığımız ilaçlarımızı hala Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde alıyoruz. Nöroloji doktorlarımızın ve hemşirelerimizin özverili çabaları göz ardı edilemez ancak oldukça fazla olan hasta sayısından dolayı tedavi almakta zorlanıyoruz” dedi.
Açıklamasında Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin bir mülakatında Noroloji Servisi’nin yılsonundan önce nöroloji hastalarının kullanımına verileceğini açıkladığını hatırlatan Hançerli, servisin en erken zamanda geri verilmesi çağrısında bulundu.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Kahve makinesi yangına neden oldu
Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis!
ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı
Fas'tan İspanya'ya göçmen akını
Sterlin 64 TL'ye, Euro ise 55 TL'ye yaklaştı
Akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı!
Merkezi Cezevi ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğüne atamalar yapıldı
Borsa günü yüzde 1,55 değer kaybederek tamamladı
Dünya futbolunda büyük kriz: UEFA, FIFA'ya resti çekti


