Hasipoğlu'ndan Kıbrıs Rum Yönetimi'ne tepki

Voice Kıbrıs Haber
UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin önce NATO üyelik çıkışı, şimdi de İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi Kıbrıs Rum savunma sistemine müdahil etmekle Kıbrıs’taki niyetini de açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekti.
Bu tür provokatif adımların Kıbrıs’ta yan yana ve barış içinde yaşayan iki ayrı halkın huzurunu bozmaktan başka işe yaramadığını ifade eden Hasipoğlu, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bunu iyi anlaması gerektiğini vurguladı.
Hasipoğlu yazılı açıklamasında, Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs Adası’nın bütünsel barış ve huzurunu siyasi kariyeri uğruna adım adım ateşe attığını kaydetti ve bunu endişe ile takip ettiklerini belirtti.
“Bir tarafta BM ve AB’ye barış havarisi kesilerek Kıbrıs’ta çözüm istediğini iddia eden Kıbrıs Rum Yönetimi, her zamanki tezatlığını Demir Kubbe ile artırmış ve silahlanmasına yeni silahlar katmıştır” diyen Hasipoğlu, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin hava savunma sistemini kime ve neye karşı aldığını sordu.
Kıbrıs Rum kesiminin silahlanmaya tüm hızıyla devam etmesini eleştiren Hasipoğlu, “Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa gibi ülkelerin Kıbrıs Rum tarafına öldürücü silah satışı yapılmasına dahi karar vermeleri bir silahlanma yarışına yol açmaktadır” dedi.
Hasipoğlu açıklamasında “Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs Türk halkını tehdit eden silahlanması, bölgesel bir güç ve hemen yanı başımızda olan Anavatan Türkiye’nin gücü karşısında beyhude askeri çabalar olduğunu tarihsel süreç içerisinde aslında çok iyi bilmeleri gerekmektedir.” ifadelerine de yer verdi.
Benzer haberler
Featured
Suudi Arabistan ile Pakistan, karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzaladı
Ombudsman Varol, 41. Dönem Raporu'nu Öztürkler'e sundu
Ekinci "Bu kötü yönetim kaderimiz olamaz"
Japonya'da etkili olan Dujuan Tayfunu nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, ABD Büyükelçisi John Breslow’u kabul etti
ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi
Petrol fiyatları 102,08 dolardan işlem görüyor
“INNER TALKS” sergisi ART ROOMS’da açıldı
Güney'de paketçilere yönelik şiddet olayları sürüyor



