Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor" Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir” Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Halkoylaması sonrası dolar sert düştü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Halkoylaması sonrası dolar sert düştü
Reklam

Dolar/TL, halkoylamasının ardından sert düşüşle 3,6250’yi gördü.

Türkiye’de Anayasa değişikliği için yapılan halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre “evet” çıkmasının ardından uluslararası piyasada yeni haftaya sert düşüşle başlayan dolar/TL 3,6250’yi gördü.

Dolar/TL, cuma günü yurt içi piyasalarda 3,69’un üzerinde seyretmiş ve hafta kapanışına yakın uluslararası piyasada 3,7376’ya kadar çıkmıştı.

Halkoylamasının ardından uluslararası piyasada 3,6250’ye kadar gerileyen dolar/TL, saat 22.30’da, önceki kapanışına göre yaklaşık yüzde 3 gerileyerek 3,6310 seviyelerinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 2,1 azalışla 3,8600, sterlin/TL yüzde 2,20 düşüşle 4,5510’dan işlem görüyor.

Analistler, halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlarına göre “evet” çıkmasının, beklentiler doğrultusunda TL varlıkların güçlenmesini sağladığını belirtiyor.

Halkoylamasının gündemden düşmesiyle, hükümetin reformlara ve ekonomiye daha fazla odaklanacağı beklentisinin yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisinin devam etmesini sağlayabileceğini ifade eden analistler, dolar/TL’de teknik açıdan 3,60 ve 3,55 desteklerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) 6 Kas 2026 21:31 Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı 6 Kas 2026 20:56 KTAMS Ekim ayı açlık sınırını açıkladı 6 Kas 2026 15:08 Güney Kıbrıs’ta tüketiciler harcamalarını kısıtlıyor 6 Kas 2026 13:19 Orta Doğu’daki tanker saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti 6 Kas 2026 10:19 Borsalarda büyük düşüş 6 Kas 2026 09:24 Altında yüzde 5'lik ralli sonrası düşüş geldi 6 Kas 2026 08:54 Döviz kurlarında son durum (6 Kasım 2026) 6 Kas 2026 08:26 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) 5 Kas 2026 21:32