HAK-SEN'den İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na eleştiri

Voice Kıbrıs Haber
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), Resmi Gazetede yayımlanarak halkın bilgisine sunulan İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı için, “çalışanın değil, işverenin elini güçlendirmek üzere hazırlandı” dedi.
HAK-SEN Başkanı Eren Büyükoğlu, yazılı açıklamasında, yeni tasarıyla Toplu İş Sözleşmesi’nin geçerliliğinin bir yılla sınırlandırılarak kendiliğinden yenilenmesinin önüne geçileceğini savundu.
Söz konusu adımın özel sektörde sendikalaşmayı daha da zorlaştırmak için atıldığını ileri süren Büyükoğlu, özel sektör çalışanlarının da insanca yaşamayı hak ettiğini söyledi, hükümet edenleri buna engel olmaktan vazgeçmeye çağırdı.
HAK-SEN Başkanı Eren Büyükoğlu, “Biz özel sektörde örgütlenmeyi artırmaya çalışırken, onlar örgütlü yerlerdeki gücümüzü kırmaya çalışıyor. Emekçinin koşulları iyileştirileceğine, patronların eli güçlendiriliyor. Sermayedarlara sevginin, özel sektör emekçisine kötülüğün sınırı yok. Her seferinde bunu yeniden görüyoruz” ifadelerini kullandı.
TAK
Benzer haberler
Featured
ABD Savunma Bakanlığı, UFO'lar hakkındaki belgeleri yayınlamaya devam ediyor
Reynar "Son 5 yılda 1433 kişi şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktı"
Kathimerini gazetesi "Mekke Ortak Savunma Anlaşması Atina’da rahatsızlık yarattı"
ABD'nin stratejik petrol rezervleri 43 yılın en düşük seviyesinde
Larnaka’ya günde 230, Baf’a 95 uçuş
Erhürman'ın metodoloji konusunda BM'yi ikna ettiği iddiası
İran Devrim Muhafızları Ordusu "Hürmüz Boğazı'nın açılması ABD'nin İran'ın şartlarını kabul etmesine bağlı"
Erhürman “Geçmişin acılarını unutmadan geleceği kuracağız”
Dünya nüfusunun yüzde 6'sını oluşturan yerli halklar iklim değişikliğinin tehdidi altında


