Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti Şenkul'un Facebook ve Messenger hesapları kapatıldı! Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Haziran 2026) KKTC'li genç atletler U20 Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde önemli başarılar elde etti Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Haaretz "UCM, İsrailli 5 üst düzey isim hakkında gizlice yakalama kararı çıkardı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Haaretz "UCM, İsrailli 5 üst düzey isim hakkında gizlice yakalama kararı çıkardı"

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrailli 5 üst düzey isim hakkında gizlice yakalama kararı çıkardığı iddia edildi.

Haaretz gazetesine
konuşan diplomatik bir kaynak, yakalama kararı çıkarılan isimlerden üçünün siyasetçi, ikisinin ise askeri yetkili olduğunu belirtti.

Diplomatik kaynak, Lahey merkezli mahkemenin yakalama kararlarını ne zaman çıkardığının bilinmediğini aktardı.

Daha önce Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan ötürü Başbakan Binyamin Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkaran UCM'den konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Söz konusu iddianın doğrulanması halinde UCM'nin hakkında yakalama kararı çıkardığı İsrailli yetkili sayısı 7’ye yükselmiş olacak.

İsrail basınında daha önce UCM savcılarının İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir hakkında dava açmayı düşündüğüne ilişkin haberler çıkmıştı.

- Netanyahu hakkında yakalama kararı

UCM, 21 Kasım 2024'te açıkladığı kararda, Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan ötürü İsrail Başbakanı Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama emri çıkardığını duyurmuştu.

Macaristan hükümeti, Netanyahu'nun resmi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada UCM'den ayrılma kararı aldığını açıklamıştı.

Roma Statüsü'ne göre çekilme, BM Genel Sekreteri'ne yapılan bildirimden bir yıl sonra yürürlüğe giriyor. Bu süre içinde Macaristan'ın yükümlülüklerini sürdürmesi ve gerektiğinde tutuklama emrini uygulaması gerekiyor.

Benzer haberler

Dünya
Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı 2026-06-23 11:31:00 Texas'ta arı yüklü TIR devrildi: Milyonlarca bal arısı çevreye yayıldı 2026-06-23 10:07:00 Titanic'ten çıkarılan eserleri satma planı ABD hükümetinin engeline takıldı 2026-06-23 08:52:00 Romanya'daki 100 hastane siber saldırıyı püskürtmek için kalem kağıda döndü 2026-06-23 08:44:00 Gürcistan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Türkiye'de de hissedildi 2026-06-23 08:41:00 Avrupa'da acil durum alarmı: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak 2026-06-23 08:37:00