Güzelyurt Toprak Su Laboratuvarı hizmete girdi

Voice Kıbrıs Haber
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Güzelyurt Toprak Su Laboratuvarı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği katkılarıyla yenilenen binası ve yeni alet ekipmanlarıyla tekrar hizmete girdi.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, laboratuvar binasının deprem yönetmeliğine uygun olmaması sebebiyle iki yıldır Tarımsal Araştırma Enstitüsü Güzelyurt İstasyonu bünyesinde, Tarım Dairesi uzmanları tarafından sınırlı olarak hizmet veren Güzelyurt Toprak Su Laboratuvarı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği katkılarıyla yenilendi.
Yeni binası ve yeni alet ekipmanlarıyla daha geniş analiz yapma imkanlarına kavuşan laboratuvarda, Tarım Teftiş Müfettişleri tarafından ülkeye ithal edilen kompoze taban ve üst gübrelerden limanda alınan numunelere Azot analizleri yapıldı. Sonuçların da paylaşıldığı açıklamada, ülkeye ithal edilen gübrenin etiket içeriğine uygun olduğu kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor"
Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026)
Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı
Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir"
Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi
Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz”
AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası


