Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Üstel “Polisimizin bekleyen özlük sorunlarını ortadan kaldırıyor, tarihi reform paketini hayata geçiriyoruz” Çavuşoğlu "Kıvılcımlar ışık saçmaya başladı” Talat "Memleket veri özürlü bir hale geldi" Hasipoğlu "İktidar ve muhalefet tek ses olmalı" Amcaoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmalıdır. Yoksa hizmette eksik kalırsınız” Özuslu “7 yıldır hükümettesiniz. Neden Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadınız?” Şahali "Yaşanan gecikme anomalilğin bir diğer nişanesi” Nöbetçi eczaneler (23 Haziran 2026) TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Üstel “Polisimizin bekleyen özlük sorunlarını ortadan kaldırıyor, tarihi reform paketini hayata geçiriyoruz” Çavuşoğlu "Kıvılcımlar ışık saçmaya başladı” Talat "Memleket veri özürlü bir hale geldi" Hasipoğlu "İktidar ve muhalefet tek ses olmalı" Amcaoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmalıdır. Yoksa hizmette eksik kalırsınız” Özuslu “7 yıldır hükümettesiniz. Neden Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadınız?” Şahali "Yaşanan gecikme anomalilğin bir diğer nişanesi” Nöbetçi eczaneler (23 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Güzelyurt için kapsamlı imar planı hazırlandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Güzelyurt için kapsamlı imar planı hazırlandı

Kıbrıs'ın güneyinde “Yeniden İmar ve İskân Konseyi”nin çözüm sonrası döneme dair Güzelyurt’un kapsamlı bir “yeniden iskânı” planı hazırladığı bildirildi.

Fileleftheros’un haberine göre “Yeniden İmar ve İskân Konseyi” Başkanı Nikos Mesaritis, KKTC makamları tarafından “binalara vb. yasadışı müdahaleler yapıldığı” iddiasında bulundu ve Güzelyurt için “şehir kalkınma planında öngörülen şehir planlama standardında kapsamlı bir proje hazırladıklarını anlattı. “Maraş gibi Omorfo (Güzelyurt) da müzakerelerde iade edilecek bölgedir, bu madde Crans Montana’ya kadar yürürlükteydi” ifadesini kullanan Mesaritis, Güzelyurt’la ilgili çalışmanın, “Yeniden İmar ve İskân Konseyi’nin çözüm sonrası dönemde ortaya çıkacak konuları inceleme rolünden kaynaklanan yükümlülüğü çerçevesinde olduğunu” kaydetti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" 2026-06-23 20:33:00 Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı 2026-06-23 20:24:00 Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” 2026-06-23 19:30:00 Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" 2026-06-23 19:25:00 Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" 2026-06-23 19:18:00 Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" 2026-06-23 19:07:00 Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" 2026-06-23 19:02:00 Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" 2026-06-23 18:57:00 Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" 2026-06-23 18:52:00