Guterres Tatar’la görüştü

Voice Kıbrıs Haber
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres heyet başkanları ile ikili görüşmeler yapıyor. Cumhurbaşkanı Tatar, bu çerçevede BM Genel Sekreteri ile saat 10.00’da bir araya geldi.
BM Genel Sekreteri, Tatar’ı kapıda karşıladı ve fotoğraf çekimi yapıldı. Tatar, toplantıda, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Özel Temsilci Güneş Onar ve heyeti ile birlikte yer aldı.
Hotel Intercontinental’da yer alan toplantılarda, BM Genel Sekreteri, İngiltere, Yunanistan, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum tarafı ile Türkiye heyet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı ve heyeti, toplantının ardından saat 12.00’de BM'nin Cenevre'deki Merkezi Milletler Sarayı'na (Palais des Nations) giriş yapacak. Burada, basın mensuplarına görüntü verilecek.
Gayrıresmi Konferans BM Genel Sekreteri’nin açılış konuşmasıyla başlayacak. Genel Sekreter’in konuşması sonrasında Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis, akabinde Tatar, Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ve Birleşik Krallık Avrupa ve Kuzey Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı konuşacak.
Konferansın kapanış bölümü 14.30- 15.00 saatleri arasında yapılacak. Konferasın ardından Tatar, Palais des Nations’ta yabancı haber ajanslarına yönelik basın toplantısı düzenleyecek.
Benzer haberler
Featured
İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı"
Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Ağustos 2026)
UEFA, FIFA organizasyonlarını boykot kararından geri adım atmadı
SpaceX roketi Ay'a çarptı
Batı Nil virüsü: Yunanistan’da son haftalarda vakalarda artış görüldü
GÜÇ-SEN “Silo kazasına benzer bir felaketle karşı karşıya kalınmaması adına harekete geçtik”
34'üncü Devlet Fotoğraf Yarışması sergisi 19 Ağustos’ta açılacak
Borsa günü yüzde 0,70 değer kazanarak tamamladı


