Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dev El Nino: 6 ay içinde 450 binden fazla ölüm öngörülüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Eylül 2026) İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda "diplomasiye hazırız ancak savaştan korkmuyoruz" mesajı verdi 23 bin yıllık ayak izleri: İlk insanlar dev mamutlarla birlikte yürümüş Borsa günü yüzde 0,40 değer kazanarak tamamladı Gazimağusa'da robotik ve yazılım tanıtım etkinliği düzenleniyor Yeltekin “Haber ihbar kabul edilip, soruşturma açılmalı” Üstel "Sağlıkta devrim yarattık” Başçeri "Türkiye, KKTC’de sağlık sektörüne yaklaşık 1 milyar 485 milyon TL'lik kaynak tahsis etti" Dinçyürek “Halk talep etti, biz yaptık” Küresel borçlar 2026'nın ilk yarısında 365 trilyon doları aştı Afet ve acil durumlarda, özel gereksinimli bireylere yönelik müdahale sistemi için çalışma başlatıldı Ataoğlu “KKTC’nin turizm ve ekonomik potansiyelini daha geniş çevrelere tanıtıyoruz” Meteorloji Dairesi 24-30 Eylül tarihlerini kapsayan haftalık hava tahmin raporunu açıkladı Reynar "Mahkeme kapısı parası olana değil, hakkı olana açık olmalı" Ankara'da 7 ilçenin belediye başkanı CHP'den istifa etti Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır "enerji sahalarını ve altyapılarını ortak koruma” kararı aldı Polis Genel Müdürlüğü’nden 200 kişilik münhal ilanı Bayraktar “KKTC'ye gazın götürülmesi için denizdeki çalışmalara başladık” İncirli "Görüntülerdeki iddialar son derece ciddi" Dev El Nino: 6 ay içinde 450 binden fazla ölüm öngörülüyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Eylül 2026) İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda "diplomasiye hazırız ancak savaştan korkmuyoruz" mesajı verdi 23 bin yıllık ayak izleri: İlk insanlar dev mamutlarla birlikte yürümüş Borsa günü yüzde 0,40 değer kazanarak tamamladı Gazimağusa'da robotik ve yazılım tanıtım etkinliği düzenleniyor Yeltekin “Haber ihbar kabul edilip, soruşturma açılmalı” Üstel "Sağlıkta devrim yarattık” Başçeri "Türkiye, KKTC’de sağlık sektörüne yaklaşık 1 milyar 485 milyon TL'lik kaynak tahsis etti" Dinçyürek “Halk talep etti, biz yaptık” Küresel borçlar 2026'nın ilk yarısında 365 trilyon doları aştı Afet ve acil durumlarda, özel gereksinimli bireylere yönelik müdahale sistemi için çalışma başlatıldı Ataoğlu “KKTC’nin turizm ve ekonomik potansiyelini daha geniş çevrelere tanıtıyoruz” Meteorloji Dairesi 24-30 Eylül tarihlerini kapsayan haftalık hava tahmin raporunu açıkladı Reynar "Mahkeme kapısı parası olana değil, hakkı olana açık olmalı" Ankara'da 7 ilçenin belediye başkanı CHP'den istifa etti Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır "enerji sahalarını ve altyapılarını ortak koruma” kararı aldı Polis Genel Müdürlüğü’nden 200 kişilik münhal ilanı Bayraktar “KKTC'ye gazın götürülmesi için denizdeki çalışmalara başladık” İncirli "Görüntülerdeki iddialar son derece ciddi"
Dolar
Euro
Sterlin

"Guterres, 2021 yılından bu yana federal çözümü gündeme almadı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Guterres, 2021 yılından bu yana federal çözümü gündeme almadı"
Reklam

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 2021 yılındaki gayri resmi beşli görüşmenin ardından federal çözümü gündemine almadığı belirtildi. Alithia gazertesi “Geri Sayımdaki Federal Çözüm” başlıklı analiz haberinde, Cenevre’de 2021 yılındaki iki toplum ile üç garantörün katıldığı gayri resmi beşli zirvede Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın iki devlete dayalı çözüm talebini resmen sunduğunu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ise o günden bu yana federal çözümü gündeme getirmediğini yazdı. Guterres’in federasyon içerikli görüşmelere katılmasına karşın federal çözümden yeniden söz etmediğini yazan gazete, Guterres’in o zamandan beri, ortak zemin bulmaları ve o zaman kendisini çağırmaları konusunda iki tarafa da telkinde bulunduğunu belirtti. Gazete, Kıbrıs sorununda 2021 yılına kadar olan gelişmelere ve bu döneme kadar liderler tarafından yapılan açıklamalara kronolojik olarak geniş yer verirken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın geçtiğimiz günlerde “Kıbrıs” gazetesine yaptığı açıklamalara da atıfta bulundu. Federal çözüme dönüş umudunun, müzakere takvimi, hakemlik ve referandum olmaksızın Guterres çerçevesinin derhal ve koşulsuz kabul edildiği bir anlaşmanın imzalanmasıyla uyandırılabileceğinden bahsetti.

Benzer haberler

Featured
Dev El Nino: 6 ay içinde 450 binden fazla ölüm öngörülüyor 23 Eyl 2026 21:51 Döviz piyasalarında günün son rakamları (23 Eylül 2026) 23 Eyl 2026 21:40 İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu'nda "diplomasiye hazırız ancak savaştan korkmuyoruz" mesajı verdi 23 Eyl 2026 21:34 23 bin yıllık ayak izleri: İlk insanlar dev mamutlarla birlikte yürümüş 23 Eyl 2026 21:11 Borsa günü yüzde 0,40 değer kazanarak tamamladı 23 Eyl 2026 20:44 Gazimağusa'da robotik ve yazılım tanıtım etkinliği düzenleniyor 23 Eyl 2026 20:38 Yeltekin “Haber ihbar kabul edilip, soruşturma açılmalı” 23 Eyl 2026 20:26 Üstel "Sağlıkta devrim yarattık” 23 Eyl 2026 20:07 Başçeri "Türkiye, KKTC’de sağlık sektörüne yaklaşık 1 milyar 485 milyon TL'lik kaynak tahsis etti" 23 Eyl 2026 19:54