Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem!
Dolar
Euro
Sterlin

Gürkut uyardı "Test sonucunuz 'yanlış negatif' olarak sonuçlanabilir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Gürkut uyardı "Test sonucunuz 'yanlış negatif' olarak sonuçlanabilir"
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Covid-19 PCR testlerinde tekniğin doğru uygulanmaması halinde, sonucun ‘yanlış negatif‘ olabileceğini kaydetti. Gürkut'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde: "Alım tekniğinin doğru uygulanmaması halinde test sonucunuz yanlış negatif olarak sonuçlanabilir.
testinizin doğru şekilde alındığından emin olun.
Test için hem burun (nazal) hem de boğazdan (orofarenks) sürüntü alınmalıdır.
Öncelikle sürüntü çubuğu ağızdan girilerek boğazın arka duvarına kadar ilerletilir ve sürüntü alınır. Daha sonra aynı swab ile burun deliğinden girilir, derine kadar (8-10 cm) ilerletilir, nazofarinks arka duvarı hissedilir ve döndürerek çıkarılır. Taşıma besiyerine konulur ve PCR laboratuvarına iletilir.
If the sampling technique is not applied correctly, your test may result in a false negative.
Make sure your test sample is taken correctly.
For the test, both nasal (nasal) and throat (oropharyngeal) swabs should be taken.
First, the swab is inserted through the mouth and advanced to the posterior wall of the throat and the swab is taken. Then, with the same swab, it is entered through the nostril, advanced deeply (8-10 cm), the posterior wall of the nasopharynx is felt and removed by rotating it. It is placed in transport medium and delivered to the PCR laboratory."
Voice Kıbrıs Haber
 

Benzer haberler

Featured
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” 2026-06-13 13:06:00 Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu 2026-06-13 13:02:00 Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) 2026-06-13 12:46:00 Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… 2026-06-13 12:32:00 Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" 2026-06-13 12:27:00 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor 2026-06-13 12:20:00 Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! 2026-06-13 11:58:00 Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” 2026-06-13 11:40:00