Güneydeki Covid-19 enfeksiyonların yüzde 90'ı B.1.258 varyantı

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs’ın güneyinde gerçekleştirilen bir araştırmada, Aralık ayından bu yana Kıbrıs'taki enfeksiyonların %90'ının bulgulara göre filografik analiz, B.1.258 türünün Kıbrıs'a dört Avrupa ülkesinden, İsveç, Birleşik Krallık, Slovenya ve Danimarka'dan geldiğini ortaya çıkardı.
Kıbrıs’ın güneyinde koronavirüsün analizi ve seyri için yürütülen bilimsel bir araştırmaya göre, SARS-CoV-2 virüsünün B.1.258 türünün şu anda Kıbrıs'ta en yaygın olduğu görülürken, Aralık 2020'den itibaren Kıbrıs’ın güneyinde enfeksiyonların % 90'nın bu türden olduğu belirlendi.
Mart 2020'den Ocak 2021'e kadar Kıbrıs’ın güneyinde SARS-CoV-2 vakalarının genetik analizini ilgilendiren bu araştırmanın sonuçları, Cuma günü Biyoteknoloji NIPD Genetik CEO'su ve Tıbbi Direktörü Profesör Filippos Patsalis ve Kıbrıs Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Viroloji Araştırma Laboratuvarı Başkanı Profesör Leontios Kostrikis tarafından sunuldu.
Çalışmanın on ay boyunca sürdüğü ifade edilirken, incelemenin toplamda 768 pozitif vaka üzerinde olduğu kaydedildi.
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Atan “Güvence Yasası, 800 çalışanın iş güvencesini sağlayacak"
Dimitriu AB’den Türkiye’ye baskı yapmasını istiyor
Cumhurbaşkanı Erhürman, Mesarya bölgesinde yurttaşlarla bir araya geldi
Özel gereksinimli bireyler web sitesine daha kolay erişilebilecek
Altunterim “Güngör’deki yangın kontrol altına alındı ancak zaman zaman alevlenmeler oluyor"
Maviş “AÖA, siyasi kadrolaşmanın geçiş kapısı yapılamaz”
‘Hadi Öldürsene Canikom’ Girne Amfi Tiyatro’da izleyiciyle buluştu
Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği "Bu proje en başta Lefke'nin öğrencilerine, ailelerine ve eğitim emekçilerine aittir”
Şenkul "Bu başarı sadece kulübün değil, tüm Girne’nin gururudur”



