Güneyde tromboz vakaları aşı programını tehdit ediyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs'ın güneyinde, koronavirüs aşısından sonra 5’inci tromboz vakasının görülmesi, vakalardan birinin de bu sabah hayatını kaybetmesi, Güney’de uygulanmakta olan aşılama programını tehdit ediyor.
Politis haberi “Tromboz Aşılama Programımızı Tehdit Ediyor… 40 Yaşındaki Kadında Görülen Yeni Tromboz Endişeleri Artırıyor ve Kaygı Yaratıyor” başlığıyla manşete çekti.
Habere göre, aşılama programı çerçevesinde ilk doz aşı yapılmış kişi sayısı nüfusun yüzde 50’sine ulaşılmak üzere. Rum Sağlık Bakanlığı aşı randevusunu kaçıranlara ikinci fırsat tanımaya devam ederken, aşı sonrasında 5’inci tromboz vakası görülmesi ve vakalardan 4’ünün Astra Zeneca aşısı yaptırmış olması toplumda kaygıya neden oldu. Aşıya karşı mesafeli durulmasından endişelenen Kıbrıs Rum yetkililer, aşının kullanım şartlarının değiştirilmesi gerekip gerekmediğini sorgulamaya başladı.
Rum yetkililerin, aşıdan 10 gün sonra gelişen tromoz vakalarıyla ilgili bütün tıbbi verileri Avrupa İlaç Örgütü’ne göndereceği kaydedilen habere göre, Rum tarafında, bugüne kadar uygulanan bütün aşılarda tromboz, yüz felci, deride alerjik reaksiyonlar ve mide-bağırsak bozukluklarının da bulunduğu 40 ciddi yan etki kaydedildi.
Haberde Rum tarafında 5 ay önce başlayan aşı uygulaması çerçevesinde düne kadar 359 bin 952 kişiye (nüfusun yüzde 48,6’sı) ilk doz aşı, 515 bin 192 kişiye de (nüfusun yüzde 21’i) ikinci doz aşı yapıldığı bilgisi verildi.
TAK
Benzer haberler
Featured
Boğazköy’deki kazada ağır yaralanan 29 yaşındaki genç kurtarılamadı!
Hürmüz'deki arz riski Ceyhan'ın küresel petrol merkezi olma potansiyelini güçlendiriyor
Filistin'de 20 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek genel seçimler için seçmen kayıt süreci başladı
Nöbetçi eczaneler (15 Ağustos 2026)
Güney Kıbrıs Mekke Anlaşması'nı yakından takip ediyor
Yeniboğaziçi Pulya ve Uluslararası Halk Dansları festivalleri başladı
Güney Kıbrıs, Kıbrıs sorunu çözülmeden birkaç yıl içerisinde Schengen alanına katılmaya hazırlanıyor
Özersay "Yeni dönemde hükümette kalarak sorunları çözmeye çalışacağız"
Yapay zekaya emanet edilen mağaza, beş ayda zarar rekoru kırdı


