Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?" Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” Çavuş'tan Altuğra'ya "Dün olmayanın bugün eleştirme hakkı yoktur" Küresel piyasalar toparlanma eğiliminde Çavuş, 10 yangın müdahale aracı alınması için ihale tamamlandı TÜBA 8. Geleneksel Yaz Okulu’na KKTC’den doktora öğrencileri başvurabilecek Bazı bölgeler perşembe günü 3 saat elektriksiz kalacak Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliği bölgesel istikrarı tehlikeye atıyor” TDP "Hastane'deki ölüm olayı tüm yönleriyle aydınlatılmalı" ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor Perol fiyatları saldırıların durmasıyla geriledi Larnaka’daki bir apartman dairesinde çürümüş kadın cesedi bulundu KTÖS “KGS-2 skandalı Eğitim Bakanı eliyle hasır altı mı ediliyor?"
Dolar
Euro
Sterlin

Güneyde "test to stay" uygulaması kalıcı hale getirildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güneyde "test to stay" uygulaması kalıcı hale getirildi

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’nın, ilk ve ortaokullarda temaslı öğrencilerin karantinaya alınmak yerine, beş gün boyunca her gün “hızlı test” yaptırmasını öngören “test to stay” uygulamasını, sendikaların tepkisine rağmen kalıcı hale getirdiği bildirildi.

Alithia gazetesi, Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Mihalis Hacıpandelas, Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu, eğitim sendikaları OELMEK, OLTEK, POED ve epidemiyoloji grubu temsilcilerinin dün akşamüzeri yaptığı toplantıya yer verdi.

Gazete, toplantının kapalı kapılar ardında gerçekleştirildiğini ve birçok kez toplantı salonundan yükselen seslerin duyulduğunu yazdı.

Toplantının ardından basına açıklama yapan Hacıpandelas ve Prodromu, “test to stay” tedbiriyle ilgili kararın geri çekilmeyeceğini ve sağlık güvenliğinin korunması için tüm emniyet supaplarının mevcut olacağını söyledi.

Hacıpandelas ile Prodromu, okulların açık kalması gerektiğini vurgulayarak, “test to stay” uygulamasının buna yardımcı olacağını belirtti.

Haberde, uygulama için mobilize ekiplerin her gün okulları ziyaret edeceği ve çocuklara test yapılacağı ifade edildi.

Gazete, eğitim sendikalarının da ilgili kararı istişare etmek için toplantı yapacaklarını yazdı. “MOLNUPİRAVİR” GÜNEY KIBRIS’TA KULLANILMAYA BAŞLADI Gazete, bir diğer haberinde de “Molnupiravir/Lagevrio” isimli ilacın Covid-19 tedavisinde dün itibarıyla kullanılmaya başladığını yazdı.

Haberde, 18-65 yaş aralığındaki hastalarda kullanılabilecek bu ilacın, Covid-19 nedeniyle ağır hastalık geçirilmesini önlemek için güçlü bir silah olacağı ifade edildi.

REFERANS HASTANESİNDE TEDAVİ GÖRENLERİN YÜZDE 78’İ AŞISIZ Gazetenin bir başka haberinde ise, şu anda referans hastanesinde tedavi gören hastaların yüzde 78’inin aşısız olduğu; 11 çocuğun da Makarios Hastanesi’nde Covid-19 tedavi gördüğü belirtildi.

Bu arada, Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı dünkü açıklamasında, 24 saatte yapılan 141 bin 213 test çerçevesinde 2 bin 918 yeni vaka tespit edildiğini, 3 kişinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

Benzer haberler

Featured
Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00 ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü 2026-06-09 21:46:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) 2026-06-09 21:37:00 DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" 2026-06-09 21:26:00 Fitch Ratings, küresel ekonomi sektör görünümünü "kötüleşiyor" diye revize etti 2026-06-09 21:21:00 “4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı 2026-06-09 21:14:00 Borsa günü yüzde 0,86 değer kaybederek tamamladı 2026-06-09 21:10:00 Lapta’da bazı bölgelere cuma günü elektrik verilemeyecek 2026-06-09 21:06:00 EHHD "Hastanedeki ölümle ilgili Resmi bir açıklama yapılmamış olması endişeleri artırıyor” 2026-06-09 20:08:00