Güney'de bir günde 1'i bebek 5 ölüm!

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs'ta bugün grip nedeniyle 1'i bebek 5 kişi hayatını kaybetti.
Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Elisavet Constantinou, Aralık ayından bu yana grip bağlantılı ölümlerin sayısının 12’ye yükseldiğini açıkladı.
Cyprus Mail'de yer alana habere göre, vakalardaki artış hastanelerde yatak sıkıntısına yol açarken, cuma günü itibarıyla grip nedeniyle hastanede yatan hasta sayısının 98 olduğu bildirildi.
Kıbrıs Rum Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü (Okypy) Sözcüsü Charalambos Charilaou, Influenza A nedeniyle hastaneye yatışların son günlerde dengelendiğini ve toplam vaka sayısında düşüş eğilimi başladığını söyledi.
Charilaou, Influenza A hastalarında hafif belirtilerden yoğun bakım gerektiren ağır vakalara kadar farklı klinik tablolar görüldüğünü belirtti. Kış aylarında vaka artışının beklendiğini ifade eden Charilaou, mevcut durumun şu aşamada endişe verici olmadığını ve yetkililerin süreci yakından izlediğini vurguladı.
Bu sezonki grip ölümlerinin, geçen yıla kıyasla daha yüksek olduğu ve çoğunlukla altta yatan hastalıkları bulunan yaşlıları etkilediği kaydedildi. Ayrıca solunum sinsityal virüsü (RSV) nedeniyle hayatını kaybeden bir bebeğin de bulunduğu belirtildi.
Yetkililer, özellikle risk grupları için grip aşısının ciddi hastalıklara karşı en etkili korunma yöntemi olduğunu hatırlattı. Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı, sağlık sisteminin artan vakalara karşı hazırlıklı olduğunu açıkladı.
Benzer haberler
Featured
İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı
Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı
Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor
Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var"
Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi
3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı
Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor"
2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu
YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu



