Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği… Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik" Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme!
Dolar
Euro
Sterlin

Güneyde Adalet Bakanının istifası isteniyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güneyde Adalet Bakanının istifası isteniyor

Lefkoşa’nın güneyinde ve Limasol’da geçen cumartesi düzenlenen iki protesto etkinliğinin Rum polisinin orantısız güç kullanması ve bazı protestocuların yaralanmasına sebep olmasına tepkiler sürerken, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı’nın istifası istendi, polisin şiddet eylemlerinin araştırılması için 4 kişilik soruşturma heyeti oluşturuldu.

Organizatörler, bu cumartesi de Lefkoşa’nın güneyinde yeni bir protesto eylemi düzenleyeceklerini açıkladı, Limasol’da da benzer bir protesto eylemine hazırlanıldığı bilgisi var ancak polisin, önümüzdeki cumartesi düzenlenecek eylemlerde alınacak güvenlik önlemlerine katılmak istemediği haber verildi.

Politis “Devlet Copla ve Kaskla Vatandaşlara Karşı” başlığıyla manşete çektiği, “Polis Şiddeti Koordineli ve Emirle Uygulandı” başlığıyla iç sayfasında detaylandırdığı haberinde, geçen cumartesi düzenlenen protesto eylemlerini bastırma operasyonuna katılan polislerin Politis’e ulaşarak kendilerine emir verenin, polis genel müdür yardımcılarından biri olduğuna işaret ettiklerini yazdı.

Habere göre, bastırma operasyonunun planlayıcısı ve uygulama sorumlusu olan polis genel müdür yardımcısının Polis Genel Müdürlüğü’nde kurulmuş kriz masasında bulunduğunu söyleyen polis memurları, “göstericileri dağıtın” emri verilmesinin, bazı polis memurlarının eylemcilere karşı akıl almaz ölçüde şiddet kullanmasına fırsat verdiğini anlattılar.

Haberde, kriz masasından verilen bütün emirlerin ve durumla ilgili bütün görsellerin elektronik ortamda kayıt altında bulunduğu, 2 kadın 2 de erkek avukattan oluşturulan soruşturma heyetinin bu verileri inceleyeceği belirtildi.

Gazete, aynı organizatörlerin bu cumartesi de Lefkoşa’nın güneyinde protesto gösterisi düzenleyeceğini açıkladığını, Limasol’da da benzer eylemler düzenleneceğine dair bilgi edinildiğini ancak polis memurlarının, bu eylemler için alınacak koruma tedbirlerine katılmak istemediklerini yazdı; “Bakanın ve Polis Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu üstlerinden atmak için kendilerini kurban ettiğine inandıklarını” ekledi.

Muhalefet partilerinin, geçen cumartesi günü cereyan eden olayların siyasi sorumluluğu bulunduğuna işaret ederek Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yoliti’nin  ya istifa etmesi veya görevden alınması gerektiğinde ısrarlı olduğuna dikkat çekilen haberde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da yarın bu konuyu görüşmek için Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’na gideceği kaydedildi.

Fileleftheros “‘Kara Kutu’ Her Şeyi Söyler… Polis Kriz Merkezi’nde Cumartesi Günkü Olaylarla İlgili Bütün Veriler Var” başlıklı manşet haberinde, Polis Genel Müdürlüğü Kriz Merkezi’nde, merkezle yapılan bütün iletişimlerin ve akan görüntülerin kaydedildiği, bir çeşit “kara kutu” niteliğinde bir sistem bulunduğunu, 4 kişilik araştırma heyetine bu verilerin iletileceğini yazdı. Polisin kendini savunmak için bu veriler ile birlikte alandaki güvenlik kameralarından ve sosyal medyaya yansıyan görüntüleri de toplayıp araştırma heyetinin önüne koymaya hazırlandığı belirtildi.

Alithia, manşet haberine “Polis Karşı Atakta… Eleştirilere Karşılık Veriyor ve Uyarıyorlar… Mensuplarımızın Kurban Edilmesine Müsaade Etmeyeceğiz… Gelecek Cumartesi Yeni Eylem” başlığını attı.

TAK

Benzer haberler

Featured
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” 2026-06-13 16:50:00 Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” 2026-06-13 16:38:00 Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? 2026-06-13 16:18:00 Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı 2026-06-13 15:02:00 İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” 2026-06-13 14:57:00 Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı 2026-06-13 14:52:00 Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı 2026-06-13 13:12:00 Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” 2026-06-13 13:06:00 Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu 2026-06-13 13:02:00