Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı Tuğcu “Çalışma Bakanı ile görüşmemiz, samimi ve yapıcı geçti” Mehmetçik Belediyesi eski meclis üyelerinden açıklama “Belediyeyi borçsuz devrettik” Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor Borsa günü yüzde 0,94 değer kaybederek tamamladı Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı” Özersay “Sosyal medya hesaplarımızı kapatıp sesimizi kısmaya çalışıyorlar” Yiğit "El-Sen'in talepleri karşılanmazsa Telefon Dairesi'nde greve gideceğiz" 2026 Nobel Ekonomi Ödülü'nü Robert E. Hall ve Michael Woodford kazandı Yılmaz "Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve KKTC’nin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir" Hava dört gün boyunca yağmurlu olacak, sıcaklık düşecek T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2026 yılının üçüncü dönemine ilişkin ciro payını yatırdı Nöbetçi eczaneler (12 Ekim 2026) Emiroğulları "Enerjide insan hayatı ekonomik hesaplara kurban edilemez" Kurudere ova yollarında büz döşeme çalışması tamamlandı Üstel “Fiyat farkını oluşturan tüm unsurları ortadan kaldırmak için gerekli adımları atacağız” Onalt "Hayvancılık sektöründe sürdürülebilir ve planlı çözümlere ihtiyaç var" Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı Tuğcu “Çalışma Bakanı ile görüşmemiz, samimi ve yapıcı geçti” Mehmetçik Belediyesi eski meclis üyelerinden açıklama “Belediyeyi borçsuz devrettik” Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor Borsa günü yüzde 0,94 değer kaybederek tamamladı Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı” Özersay “Sosyal medya hesaplarımızı kapatıp sesimizi kısmaya çalışıyorlar” Yiğit "El-Sen'in talepleri karşılanmazsa Telefon Dairesi'nde greve gideceğiz" 2026 Nobel Ekonomi Ödülü'nü Robert E. Hall ve Michael Woodford kazandı Yılmaz "Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve KKTC’nin yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir" Hava dört gün boyunca yağmurlu olacak, sıcaklık düşecek T&T Havalimanı İşletmeciliği, 2026 yılının üçüncü dönemine ilişkin ciro payını yatırdı Nöbetçi eczaneler (12 Ekim 2026) Emiroğulları "Enerjide insan hayatı ekonomik hesaplara kurban edilemez" Kurudere ova yollarında büz döşeme çalışması tamamlandı Üstel “Fiyat farkını oluşturan tüm unsurları ortadan kaldırmak için gerekli adımları atacağız” Onalt "Hayvancılık sektöründe sürdürülebilir ve planlı çözümlere ihtiyaç var"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Güney’de 10 kızamık vakası tespit edildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Güney’de 10 kızamık vakası tespit edildi
Reklam

Güney Kıbrıs’ta şu ana kadar 10 teyit edilmiş kızamık vakası bulunduğu belirtildi. Sağlık Hizmetleri Müdürü Elizabeth Konstantinu’nun yaptığı açıklamada , şu ana kadar teyit edilmiş 10 kızamık vakası olduğunu söylediğini yazan Alithia gazetesi, 10 vakadan 8’inin çocuk, ikisinin ise yetişkin olduğunu ifade etti. Tedavi edilen 5 çocuk arasında 7 aylık bir bebeğin de bulunduğunu ve bebeğin tedavisinin hastanede sürdüğünü kaydeden gazete, Sağlık Hizmetleri Müdürü Elizabeth Konstantinu’nun 10 vakanın da kızamığa karşı aşılı olmadığını belirttiğini yazdı. Konstantinu her vakanın 17-18 kadar kişiye hastalığı bulaştırabileceğini de ifade etti. Rum tarafındaki ilk vakanın (sıfır numaralı hasta) yurtdışında yaşayan bir kişi olduğunu ve bu kişinin bir anaokulu öğrencisinin ebeveynine hastalığı bulaştırdığını anımsatan gazete, ebeveynin bunun akabinde hastalığı bir çocuğa bulaştırdığını, çocuğun da daha sonra başka iki çocuğa hastalığı bulaştırdığını ve anaokulunda bulaş zinciri oluştuğunu ekledi.

Benzer haberler

Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi 12 Eki 2026 21:18 “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor 12 Eki 2026 21:03 KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor 12 Eki 2026 20:53 “Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı 12 Eki 2026 20:45 Tuğcu “Çalışma Bakanı ile görüşmemiz, samimi ve yapıcı geçti” 12 Eki 2026 20:38 Mehmetçik Belediyesi eski meclis üyelerinden açıklama “Belediyeyi borçsuz devrettik” 12 Eki 2026 19:42 Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor 12 Eki 2026 19:35 Borsa günü yüzde 0,94 değer kaybederek tamamladı 12 Eki 2026 19:26 Olguner “Güneş panelleri kurulurken öncelik insan hayatı olmalı” 12 Eki 2026 19:15