Güney Kore’de ulusal felaket ilan edildi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kore’de 1 kişinin hayatını kaybetmesine, 11 kişinin yaralanmasına neden olan orman yangını nedeniyle ulusal felaket ilan edildi.
Güney Kore’de gece saatlerinde başlayan ve en az 1 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan orman yangını rüzgarın etkisiyle Sokcho, Gangneung ve Donghae kentlerine yayılırken, ülkede ulusal felaket ilan edildi.
Başkent Seul’ün kuzeydoğusundaki Goseong kasabasında başlayan ve hızla yayılan yangın, 400 ev ve 500 hektarlık alanın tahrip olmasına neden oldu. Yangını söndürme çalışmalarına 10 bin personel katıldı. İtfaiye ekipleri, rüzgarın söndürülmesini zorlaştırdığı yangını kontrol altına aldıklarını duyurdu. Güney Kore hükümeti yaklaşık 4 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.
Yangında evi hasar gören bir görgü tanığı, "Her şeyi kaybettim. Birkaç malzeme alabildim. Evime ne zaman dönebileceğimi bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, tahliye edilerek Cheonjin İlkokuluna yerleştirilen insanları ziyaret etti.
Benzer haberler
Dünya
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor
ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı
Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı
AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama
Danimarka, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri tatbikatını düzenliyor
Girit'de şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle köprü yıkıldı, yollar kapandı
California'da 18 yaş altı evlilikler yasaklandı
Curiosity, Mars'taki 5.000inci gününü renkli fotoğrafla kutladı
Bilim insanlarından okyanuslar konusunda şimdiye kadarki en sert uyarı



