Güney Kıbrıs,Yunanistan ve İsrail, istişarelerde bulunuyor

Voice Kıbrıs Haber
Rum Dışişleri Bakanlığı, perşembe günü Güney Lefkoşa’da, terör eylemlerinin göğüslenmesi konusunda Güney Kıbrıs – Yunanistan – İsrail arasında gerçekleştirilen istişarelerin ilk turunu konuk etti.
Yapılan resmi açıklamaya göre, “8 Aralık 2016'da Kudüs'te gerçekleştirilen Güney Kıbrıs – Yunanistan – İsrail arasındaki üçlü Doruk Görüşmesinde, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ve İsrail Başbakanı Veniamin Netanyahu, Doğu Akdeniz ve geniş çevresinde, barış, istikrar, güvenlik ve refahının sağlanması yönünde üç ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesini öngören Kudüs Bildirisini kabul ettiler.
“Gerek bölgede gerekse dünya düzeyinde, terörden dolayı doğan büyük tehlikelerin bilincinde olarak, tüm bu zorlukların göğüslenebilmesi amacıyla, üç lider, ülkeleri arasında, uluslararası çerçevede, daha sıkı işbirliği olması konusunda anlaşmaya vardılar.
Kudüs Bildirisine uygun olarak, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı bugün ilk tur istişarelere ev sahipliği yaptı.
“Yetkili Makamların uzmanları arasında üçlü diyaloğun açılışında, üç ülkeden temsilciler, bir araya gelerek, var olan tehlikeler, zorluklar konusunda görüş teatisinde bulunarak daha çok işbirliği olanaklarını tartıştılar”.
Kaynak: KHA
Benzer haberler
Featured
Toprak sete çarpan çift kabin araç takla attı!
Ekonomi Bakanlığı, birçok konuda birikmiş işler için çalışma başlattığını duyurdu
Güç-Sen gemi iznini eleştirdi “Süreç şeffaf yönetilmeli, belgeler açıklanmalı”
Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı
Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
Bakanlık açıkladı "Filo Denizcilik'e ait geminin sefer yapmasına herhangi bir engel yok"
İncirli “Yolsuzlukla mücadelede hedef, halkın geleceğini çalandır”
Özersay “Hükümet KKTC’ye uzanan fon krizi konusunda ne yapıyor kamuoyuna açıklasın”
“Schengen sürecinde Kıbrıs için iki pürüz”



