Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz” Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

Güney Kıbrıs'taki İsveç arkeolojik bulguları dijitalleşiyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güney Kıbrıs'taki İsveç arkeolojik bulguları dijitalleşiyor
Reklam

Kıbrıs-İsveç Akademi Birliği, 1927'den 1931'e kadar adada gerçekleşen İsveç Arkeoloji çalışmalarının bıraktığı tarihi uçurumu kapatmak için hazırlanıyor. İki ülkenin akademisyenleri ortak işbirliği yaparak, bulguları dijital olarak yeniden birleştirmek için bir proje başlatıyor. Cyprus University of Tehcnology (CUT) tarafından yapılan basın açıklamasında, çalışmaların sonuçlarının zaman içinde Kıbrıs arkeolojik hazinelerinin bölünmesine yol açtığı, eserlerin yarısının Stockholm'da, geri kalanın ise Lefkoşa'da sergilendiği belirtildi. CUT Üniversitesi UNESCO Başkanı Dr Marinos Ioannides, bölünmüş olan bulguları dijital olarak birleştirilmesi için İsveç'li arkeolog Dr. Mina Silver ve Stockholm'daki (Medelhavsmuseet) Akdeniz ve Yakın Doğu Antik Eserleri Müzesi ile işbirliği içinde olan Finli arkeolog ve tarihçi Dr. Kenneth Silver ile ortaklık kurdu. Basın açıklamasına göre, iki İskandinav akademisyen geçtiğimiz günlerde İsveç Büyükelçiliği tarafından Pierides Müzesi ve Kıbrıs Bankası Kültür Vakfı işbirliğiyle düzenlenen bir etkinlik için Kıbrıs'taydı.

Açıklamada, her iki taraf arasındaki temaslar tamamlandıktan sonra, Stockholm'da sergilenen bulguların yarısının ve Leventis Vakfı'ndaki Kıbrıs antikalarından oluşan bir salonda sergilenen diğer yarının tek bir dijital koleksiyon şeklinde yeniden birleştirilmesine karar verildiği bildirildi.

Benzer haberler

Featured
Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi 17 Ağu 2026 21:54 Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı 17 Ağu 2026 21:30 Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı 17 Ağu 2026 21:26 Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu 17 Ağu 2026 20:50 Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor 17 Ağu 2026 20:36 EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” 17 Ağu 2026 20:03 YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” 17 Ağu 2026 19:20 AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor 17 Ağu 2026 19:07 Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı 17 Ağu 2026 18:59