Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

Güney Kıbrıs’a konan silah ambargosunun kaldırılması için tasarı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Güney Kıbrıs’a konan silah ambargosunun kaldırılması için tasarı
Reklam

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Amerika’daki Rhode Island Birinci Bölgesi Demokrat Parti Milletvekili David Cicilline’nin, 1987 yılında Güney Kıbrıs’a konan silah ambargosunun kaldırılması için bir yasa tasarısı sunduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili haberin, New York’ta yaşamını sürdüren Rumlar tarafından yayınlanan “Greek News” gazetesinde yer aldığını yazan Politis gazetesi, yasa tasarısının Amerikan Kongresi’ndeki milletvekilleri tarafından da imzalanması ve oylanması için Temsilciler Meclisine gönderilmesinin beklendiğini belirtti. Gazeteye göre yasa tasarısını sunan ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi David Cicilline, Güney Kıbrıs'ın kritik bir stratejik ortak olduğunu söyleyerek, Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz’de IŞİD’le mücadelede temel destek verdiğini ifade etti. Güney Kıbrıs’a yönelik askeri silah satışı ambargosunun artık yaşanan gelişmelerden ötürü ortadan kalkması gerektiğini, ilişkilerinin güçlenmesinde engel teşkil ettiğini ifade eden Cicilline, bu yasaklamayı mümkün en kısa zamanda iptal etmelerinin önemli olduğunu belirtti. Ek notunda, silah ambargosunun yeniden birleşme sürecine hiçbir etkisi olmadığını ve bunun ABD’nin Doğu Akdeniz’deki en güçlü müttefiklerinden birini gereksiz yere sınırladığını ifade eden ABD’li vekil, silah ambargosunun Güney Kıbrıs'ı, Rusya gibi Amerikan çıkarlarına yönelik düşmanlığı olan başka ülkelerden silah almaya mecbur ettiğini ekledi.

Benzer haberler

Kıbrıs
Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” 18 Ağu 2026 20:31 Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı 18 Ağu 2026 20:26 Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" 18 Ağu 2026 19:25 Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" 18 Ağu 2026 18:58 “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı 18 Ağu 2026 18:51 YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi 18 Ağu 2026 18:13 Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” 18 Ağu 2026 18:05 YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" 18 Ağu 2026 17:45 CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" 18 Ağu 2026 17:36